Hírek

21 október 2017

Bővebben

Szvorák Katalin Szentesen (videóval) http

Írta: ekkor: 21 október 2017

Szvorák Katalin Szentesen (videóval)
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/10/szvo.htm

Nemzeti Ünnepünk alkalmából a Zene-Világ-Zene második világzenei előadása lépett fel a Felvidéken született Szvorák Katalin énekesnő, aki 1981-ben első díjat nyert a Röpülj páva televíziós versenyén. Népdalok, megzenésített versek, egyházi énekek, gyermekdalok – hogy csak a legkedveltebb műfajait említsük. Ha nem tudott ott lenni a koncerten, akkor íme egy rövid részlet abból!

Bővebben

21 október 2017

Bővebben

CodeWeek a Pollákban 2017. http

Írta: ekkor: 21 október 2017

CodeWeek a Pollákban 2017.
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/10/code.htm

2017. október 20-án egy délelőtti programmal csatlakozott a HSZC Pollák Antal Szakképző Iskolája az EU tagállamokban immár negyedik alkalommal megrendezett CodeWeek rendezvénysorozathoz. A rendezvénysorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az emberekhez: így a diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz is, és megmutassa, mindenki tud programozni, a programozás mindenki számára lehet élmény. A program egyik kiemelt célja, hogy a diákok megértsék, az informatikai életpálya számukra is elérhető, sokkal szélesebb és sokrétűbb lehetőség, mint azt általában gondolják.

Az érdeklődő 8. osztályos diákok először Szabó Tamás informatikai szaktanácsadó előadását hallgathatták meg „Biztonságos internethasználat „ címmel. Itt szó esett az internet, a közösségi oldalak, az internetes vásárlás, felelőtlen használatában rejtőző veszélyekről.

A másik előadáson Kis Benedek, az iskola 12. osztályos tanulója tartott élménybeszámolót a 2017 nyarán Kínában megrendezett Hackerversenyről, amelyen egy BME-s csapat tagjaként vett részt. Ezután a közel 80 általános iskolás tanuló az iskola tanárai és diákjai előadásait hallgatták meg a kódolás és az informatika kapcsolatáról, majd megírták saját programjukat a számítástechnikai termekben.

Bővebben

21 október 2017

Bővebben

Pollák nyílt nap http

Írta: ekkor: 21 október 2017

Pollák nyílt nap
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/10/pollaknyilt.htm

2017. október 18-án tartotta nyílt napját, a HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Először a több mint 100 érdeklődő Kovács Attila igazgató tájékoztatóját hallgatta meg a tornateremben. Itt elhangzott, hogy az új ágazati képzésnek köszönhetően a jövő Pollákosai a szakmai tantárgyból érettségiznek, így már az érettségi után munkát vállalhatnak e szakmai képesítéssel.

Ha technikusi képesítést szeretnének szerezni, ez a szakmai érettségi után mindössze egy év tanulás után megvalósul így ők is pályázhatnak az országban jelenleg 22.000 betöltetlen informatikai álláslehetőség egyikére. Ezt követően az iskolában folyó képzésekről azok helyszínein tájékozódtak a látogatók.

Az informatika oktatásról a legújabb és legkorszerűbb informatika teremben tartott előadást Vigh Attila tanár úr. Az elektronikai képzésről Ágoston Csaba számolt be az elektronikai laborban.

Aki lemaradt, ne csüggedjen, hiszen az iskola szeretettel várja az érdeklődőket bármilyen időpontban! Válassz te is szakmát, válaszd te is a Polákot!

Bővebben

21 október 2017

Bővebben

Nagy Lajos teremavató a Pollákban http

Írta: ekkor: 21 október 2017

Nagy Lajos teremavató a Pollákban
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/10/nl.htm

A Pollák egykori tanárára emlékezve az Elektronika 1-es tantermet a nemrég elhunyt Nagy Lajosról nevezték el a Code Week rendezvény zárásaként. A tanár úr fia és unokája közösen tették ki az emlékező képet az ebben az évben elhunyt Nagy Lajosról.

Kovács Attila igazgató az alábbi gondolatokkal ismertette Nagy tanár úr munkásságát és a diákokhoz való hozzáállását:
Nagy Lajos (1941-2017) élete a rádiózás, a híradástechnika körül forgott. Műszaki tanulmányait 1955-1959 között a budapesti Puskás Tivadar Távközlési Technikumban, majd 1967-1971 között a BME Villamosmérnöki Karán, végül 1974-1977 között ugyanezen egyetem rádió-híradás-technikai szakán végezte.
1959-től a Szentesi TV Állomás adókezelője lett, majd 1978-tól állomásvezetője. Részt vett a szentesi tv-adó szerelési, bővítési munkálataiban, munkatársaival két televízió és három rádió műsorát továbbították. Tanulmányainak és mérhetetlen szakmai tapasztalatának köszönhetően 1978-ban kinevezték állomásvezetőnek, majd innen vonult jól megérdemelt nyugdíjba 1999-ben.

Az 1970-es évektől óraadó tanárként dolgozott a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában. Kis kihagyással évtizedekig volt az iskola elismert, közkedvelt, és megbecsült tanára, később pedig érettségi ill. technikus vizsgákon elnökölt. Kincset ért a rutinja, tapasztalata, szakmai alázata a tanulók oktatásában. Az iskolában mindig derűs, optimista légkör vette körül, rá igaz volt a mondás: „jó szóval” oktatta, tanítási stílusával nevelte az ifjúságot: elképesztően alapos tudását és tapasztalatait úgy volt képes átadni tanítványainak, hogy mindeközben sem hangos szó, sem kioktatás, sem megszégyenítő fegyelmezés nem hangzott el.

Az iskola tantestülete szerette, becsülte Őt, felelősségérzetét, tevékeny részvételét az iskolai rendezvényeken példaértékűnek tartottuk. Tanítványai is nagyon kedvelték szelíd, emberséges humorát, ajándéknak tekintették a tőle kapott “kolléga” megszólítást. Mindannyiunknak megtisztelő, hogy ismerhettük, hogy a kollégánk volt.

Bővebben

21 október 2017

Bővebben

Szvorák Katalin Szentesen (videó) …

Írta: ekkor: 21 október 2017

Szvorák Katalin Szentesen (videó)

Nemzeti Ünnepünk alkalmából a Zene-Világ-Zene második világzenei előadása lépett fel a Felvidéken született Szvorák Katalin énekesnő, aki 1981-ben első díjat nyert a Röpülj páva televíziós versenyén. Népdalok, megzenésített versek, egyházi énekek, gyermekdalok – hogy csak a legkedveltebb műfajait említsük. Ha nem tudott ott lenni a koncerten, akkor íme egy rövid részlet abból!

Bővebben

20 október 2017

Bővebben

Őszi Garaboly Gasztro Piac http

Írta: ekkor: 20 október 2017

Őszi Garaboly Gasztro Piac
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/10/gara.htm

Mi is lehetne jobb a kellemes októberi napsütésben, egy gasztrokulturális élménynél, egy kis piacozás a Művészetek Házában. A termelők asztalai rogyadoznak az ősz ajándékaitól. Itt lesznek a Gasztroangyalban bemutatkozott termelőink. A műsorban bemutatott finomságokat a Piacra is elhozzák. Az októberi szüreti időszak hangulatát mustkészítéssel idézzük meg. Akik hazait akarnak venni és jót szeretnének enni, azok számára a “közös bográcsból” kakaspörkölt lesz a menü. Street arte állandó programunk keretében Tóth Bogyó István szegedi alkotó elektrografikáit tesszük közszemlére. Természetesen nem maradhat el kicsiknek és nagyoknak szóló alkotóprogramunk: most tűzzománc készítésre lesz lehetőség.

Bővebben

Bővebben