Szemed fénye hatalmas kincs: addig védd, amíg van! (videó)

Amíg az ember látása rendben van, lövése sincs arról, mekkora mázlista is valójában. Amint romlik a látásod, rájössz micsoda kincs, hogy egyáltalán van.

A Látássérültek Délalföldi Egyesülete 2017. május 27-én „Anyák – Apák – Gyermekek napja” érzékenyítő nyíltnapot tartott a Kiss Bálint utcai irodájuknál, melyre iskolák diákjait, tanárokat és érdeklődőket vártak, akik szeretnek érzékenyítésen részt venni. A látássérültek érzékenyítő napján a LÁTDE program lehetőséget és teret biztosított szemléletformálásra és érzékenyítésre, játékos formában.

Dr. Demeter Attila alpolgármester elmondta, hogy a harmadik asztalnál már szédült, és le akarta venni a szemtakarót, de belegondolt, hogy van aki életében nem látott, így ő sem adhatta fel, de nem vágyik rá hogy ezt az érzést az életben is átélje. Míg ő levette a szemtakarót, addig sok embernek erre nincs módja, így fontos, hogy megértsük őket, erre nagyon jól rávilágított ez az érzékenyítő tréning. Őt Tulipán Edit önkormányzati képviselőt Csontos-Dér Veronik az egyesület vezetője kísérte végig az állomásokon.

Hozzászólások