442 maci kerülhet a mentőautókba
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/5/maci.htm

2016. novemberétől Jegyes-Molnárné Hajdú Krisztina hallássérült anyuka bekapcsolódott a „Plüssmacit minden mentőautóba !” országos kezdeményezéshez. A gyűjtés több helyszínen került megrendezésre – tudtuk meg Agócs Lászlónétól a Vöröskereszt szentesi szervezetének vezetőjétől.

A macik és a plüss termékek összegyűjtése után kezdődött csak el az igazi munka, mert ahhoz, hogy ezekek át lehessen adni a mentőautóban, mosni és sterilizálni kellett, melyhez nagy segítséget nyújtott a
Szentesi Bölcsőde. A mosás és szárítás után Jegyes-Molnárné Hajdú Krisztina a párjával együtt külön-e célra sterilizált zacskókba helyezte és zárta a macikat.

A gyermeknap alkalmából az OMSZ Dél-alföldi Regionális Szervezete részére a gyűjtött macik 2017. június 1-jén kerültek átadásra a szentesi mentőállomáson.

Összesen 442 maci kerülhet a mentőautókba, így nem csak a szentesi, hanem a megyében található mentőegységekben is megtalálható lesz a kis kedvenc, hogy ezzel is oldja azt a traumát, melyet a mentőbekerülés okoz – mondta Túri Mihály, az Országos Mentőszolgálat Délalföldi Regionális Mentőszervezetének Csongrád megyei vezető mentőtisztje.

Hozzászólások