Ismét Szentesi pontonok tartják majd a Red Bull Air Race akadályait
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/5/adr.htm

Adrenalin földön, vízen és levegőben. A július 1-2-ai hétvégén a látványos sportbemutatóké, az adrenaliné, na és persze a Red Bull Air Race-szé a főszerep a fővárosban, melyre idén is a szentesi katonák nagyon készülnek.

Nem kisebb feladat lesz az, mint hogy a felfújható akadályokat tartsák a Duna vizén pontonok segítségével.

Már hagyomány, hogy az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái részt vesznek a budapesti „RED BULL AIR RACE” repülő világbajnokság biztosításában.

Idén is több mint 100 katona és ugyanennyi technikai eszköz utazik a fővárosba a feladat végrehajtására, mely a repülőverseny felfújható ballonjainak helyt adó vízi szigetek telepítését foglalta magába. A hadihíd elemekből különböző nagyságú és méretű kompok összeállítása és leúsztatása a Duna Parlament előtti szakaszára rutin feladat a hídépítő katonáknak. Az örvényekkel teli, gyors folyású folyó azonban kihívást is jelent a katonáknak, hiszen a kiképzések során a Tisza szelíd hullámaihoz szokva, most „éles bevetésen” kell teljesíteniük feladataikat. A kompokat GPS-el kijelölt helyeken, nagy pontossággal és precizitással kell a Duna adott pontjaira navigálni és szakszerűen rögzíteni. A vízen kialakított 7 sziget mellett berendeznek és üzemeltettek a folyó meghatározott pontján még egy helikopter leszálló pályát is. A tevékenység szépségét, kihívását jelentősen fokozta, hogy ezt mind az ország szívében, a Parlament előterében, a nagyközönség szeme előtt kell végrehajtani.

Hozzászólások