Iparos gyűlés és megemlékezés
Éves közgyűlés az iparosoknál
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/5/iparosok.htm

2017. május 5-én tartotta éves közgyűlését a Szentesi Ipartestület. Kádasi Zoltán az ipartestület elnöke a közgyűlés megnyitása után megemlékezésre invitálta a résztvevőket a 2015-ben visszakerült a háborúban elesett iparosok emlékét őrző emléktáblához, mely Mód László néprajzkutató lelkes munkájának köszönhetően újra dísze az épületnek.

A megemlékezés után elkezdődött a testület 2016. évi beszámolója, melyen részt vett a városvezetést képviselve Szirbik Imre polgármester és Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő és a városfejlesztési bizottság elnöke.

A beszámoló elején hallhattuk, hogy törvényi kötelezettségnek eleget téve civil szervezetként kell tovább működni az Ipartestületnek, mely átalakulás hatalmas munka volt a vezetőség részéről. Továbbra is tevékenyen rész vesznek az országos szervezet munkájában, valamint közösségi célokra használva a székházat egyre több iparos társ él ezzel a lehetőséggel.

1989-ben még 729 fő volt a Ipartestület taglétszáma Szentesen és vonzáskörzetében, amely folyamatosan csökkent. Mára a fotónkon látható létszám már kiteszi a taglétszám 50%-át + 1 főt! Szóval ennek az érdekképviseleti szervnek a létszámát csappantotta meg a kötelező kamarai tagság.

Továbbá hallhattuk, hogy 2017. július 1-jén újra iparos kiállítást terveznek, melyen az iparosok mutatják meg magukat, és szaktudásukat “Én ezt tudom” címmel.

Évtizedekkel ezelőtt hatalmas sikere volt az iparos kiállításoknak, mely elődje volt a Kereskedelmi Napoknak és a Szentes Expónak.

Hozzászólások