Teljes fábiánsebestyéni siker a „katasztrófavédőknél”

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a szentesi katasztrófavédelmi kirendeltség szervezésében idén is megrendezésre került a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei selejtezője.

A verseny a hódmezővásárhelyi Hódtói Sport és Szabadidő Központban, április tizenegyedikén, délelőtt kilenc órakor kezdődött. A rendezvényt Krám István tű. alezredes, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője nyitotta meg.

A megye szinte minden járásából érkeztek csapatok. A versenyen nyolc általános iskola és hét középiskola négyfős csapata indult az első helyekért.

Az általános és középiskolai csapatok tizenöt állomáson oldottak meg ügyességi és szakmai ismereteket igénylő feladatokat, melyek végrehajtására állomásonként tizenöt perc állt rendelkezésre.

A versenyszámok között szerepeltek elsősegély nyújtási ismeretek, térkép- és viharjelzési ismeretek, activity, továbbá az árvízvédelem területéről is szerepeltek kérdések. A versenyt akadálypálya színesítette, amelyekben minden diák jól teljesített.
A feladatok során nagyon szoros verseny alakult ki. Az összesítés során holtversenyben a teszt eredményesebb megírása döntött.

Általános iskolai kategóriában az első helyezést a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata, a második helyezést a KLIK Makói Tankerülete Földeáki Návay Lajos Általános Iskola (Földeák ÖTE) csapata érte el, míg a harmadik helyezett a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium Általános Iskolája lett.

A középiskolások versenyében az első helyet a fábiánsebestyéni Szent Sebestyén ÖTE középiskolai csapata szerezte meg, második lett a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola “Lánglovagok” csapata, a harmadik helyen pedig a csongrádi Hódmezővásárhelyi Szakképző Centrum Sághy Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma csapata végzett.

A díjakat és okleveleket Huszár Tibor tű. ezredes, megyei igazgatóhelyettes adta át.
Különdíjban részesült a „térkép és viharjelzési ismeretek” elnevezésű feladatot megoldó általános és középiskolás csapat, melyet a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) ajánlott fel.

A Budapesten április huszonkettedikén megrendezésre kerülő országos versenyen megyénket a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a fábiánsebestyéni Szent Sebestyén ÖTE középiskolai csapata képviseli.

Minden résztvevőnek gratulálunk, a két döntős csapatnak további sok sikert kívánunk!

Fotó: Bacsák Szilárd Szentesi KvK

Hozzászólások