Névadójukra emlékeztek a református iskolások

A Kiss Bálint Református Általános Iskola az idén március 24. és április 21-e között rendezi meg a már hagyományos Kiss Bálint Napok rendezvény sorozatát. Ez alatt az időszak alatt 10 eseményt szervez, melynek megszervezésével valamilyen módon iskolájuk névadójára emlékeznek.

Ennek keretében április 5-én a Szeder-temetőben megkoszorúzták Kiss Bálint sírját. A sír mellett Fehér Csaba, a Nagytemplomi Református Egyházközség lelkésze mondott imádságot, majd méltatta a református lelkész, történész életútját, a tőle kapott örökséget.

A Vésztőn született (1772.) és életét Szentesen befejező (1853.) lelkipásztor, Békés-Bánáti esperes sokoldalú munkássága kapcsán szó esett Kiss Bálint pedagógusi tevékenységéről, szakírói munkásságából különösen a magyar őstörténetre vonatkozó kutatásairól és néprajzi jelentőségű feljegyzéseiről.

Az iskolájuk névadójára a 2. b. osztály néhány tanulója egy ünnepi műsorral emlékezett, melyre Bucskó Mónika és Nyíri Dániel tanítók irányításával készültek fel a gyerekek.

Végül közös éneklés mellett az iskola és a gyülekezet képviselői megkoszorúzták Kiss Bálint sírját.

Hozzászólások