[facebook_video url =”https://www.facebook.com/szentesigyors/videos/1510408352363650/”]

Már húsvétoztak a Nyolcszínvirág Óvodában
(Videókkal és képmelléklettel)

Ebben a nevelési évben a Nyolcszínvirág Óvoda (Klauzál utcai ovi) a Kincses Kultúróvoda cím birtokosa, és programjait ennek szellemében szervezik. A projekt keretében 4 nagyobb eseményt szerveznek, elsősorban a jeles napokhoz kapcsolódva.

Így került sor április 7-én a Húsvét megünneplésére, elsősorban a népi hagyományokat felelevenítve. Nem csak egy napon foglalkoztak a húsvéti népszokásokkal, hanem már az óvónők irányításával – csoportonként – előzetesen is készültek.

Az ünnepkört felidézve a reggeli órákban a csoportok az ovi aulájában elhelyezték az előzetesen elkészített tojásfákat, ahol megkóstolhatták a mézeskalácsokat is.

Ezután négy „állomásból” álló komplex játékban vehetett részt az óvoda apraja-nagyja.
A feladatot önként vállalt locsolók minden csoport lányait – szép locsoló versek elmondásával – meglocsolták, akik ajándékokkal készültek. (Cikk alatti videó.)
Nagyon népszerű volt a nyuszi simogatás, és még ajándékot is vittek az ovisok a kis állatoknak.
Az ovi melletti Vuk játszótéren, hogy a gyermekek mozgásigénye is ki legyen elégítve – nyuszis versenyjátékokban vehettek részt. Ezekbe pillanthat bele:
https://youtu.be/OEfi5UCA4DY

Nagy népi hagyománya, és változatos formája van a tojás kereső játéknak. Itt az udvaron elrejtett, a gyerekek saját jelét tartalmazó papír-tojásokat kellett megtalálni, majd az óvónénik segítségével egy fára tűzni – mindezt ajándékért.

Kiegészítésként még póni lóra is ülhettek a bátrabbak – szinte mindenki lovagolt.

Mindenki, gyermek és felnőtt jól érezte magát, igazából ráhangolódhattak a közelgő ünnepre. Ennek alapján kijelenthető: a húsvéti projekt felelősei, Jakabné Bori Ágnes és Sárköziné Horváth Janka jól dolgoztak.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1510425189028633

Hozzászólások