Jubilált a szentesi atlétika – Márton Anitával
(Képmelléklettel)

A Szentesi Maximus KSE április 1-én, a Pano Sport Pub-ban ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját. Benkő István, alapító elnök az ünnepi pillanatokat felhasználva egy rövid ismertetést adott az elvégzett munkáról.

Az atlétikai egyesület, a helyi elődök sikeres és méltó hagyományait folytatva 2007. március 17-én alakult, és töretlenül fejlődött az eltelt egy évtized alatt.

Az első időszakban főként utánpótláskorúakkal foglalkoztak. és jöttek is az eredmények diákolimpiákon. Majd leigazolták – többek között – Seres Andrást, Váradi Krisztinát, és a junior, illetve felnőtt országos megméretéseken is megtanulták az egyesület nevét, az itt folyó tevékenységet.

Kiváló trénerek irányítják az edzéseket Neményi Béla, Kárai Márta, esetenként besegít Eperjesi László is.

Mindeközben folyamatosan fejlesztették a tárgyi feltételeket is. Ma már – a Pusztai László Sporttelepen – nemzetközi hírű dobó pályával rendelkezik az egyesület, ahol nemzetközi szintű eredmények is születtek.

A Maximus KSE a tíz év alatt együttműködő, jó kapcsolatokat épített ki a Dél-Alföldi régió atlétikai egyesületeivel, köztük is leginkább a Békéscsabai Előre-vel és a Szegedi VSE-vel. A jubileumi ünnepségre el is jött a két egyesület néhány kiváló sportolója, itt volt Márton Anita, olimpiai bronzérmes, kétszeres fedett pályás Európa-bajnok súlylökő.

A jövőről szólva Benkő István elmondta, hogy bízik az „ Kölyökatlétikai Program” helyi sikerében, melyben közösen dolgoznak a Klauzál Gábor Általános Iskolával.

Idén az eddigi fedett pályás országos bajnokságokon 4 érmet szereztek, amivel elégedett az elnökség. Már a nyári versenyekre készülnek, ahol újabb sikereket vár Benkő István.

Kovács János, a helyi önkormányzat Sport-Ifjúsági és Művelődési Bizottságának elnöke köszöntötte az egyesület tagjait, a meghívott vendég- sportolókat. Kijelentette: az elmúlt tíz év munkája, eredményei, a jelenlegi edzői gárda és a sportolók biztosíték arra, hogy a jövőben eredményes lesz az atlétika Szentesen. Külön köszöntötte Márton Anitát, majd egy virágcsokorral kívánt további sikert a magyar atlétika jelenlegi legsikeresebb sportolójának.

Az egyesület elnöke bemutatta az új sportolójukat, Gyetván Balázs gerelyhajítót. Az eddigi eredményeinek elismeréseként Kocsis Alexandrának egy új diszkoszt adott át. Márton Anita egy „személyre szabott” tortát kapott ajándékba.

Kovács János Eperjes Lászlónak adta át az önkormányzat által adományozott sport emlék plakettjét.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1504237939647358

Hozzászólások