Előadás a város hulladék-gazdálkodásáról

A TIT szentesi csoportja április 7-én rendhagyó természettudományos előadást szervezett a Koszta József Általános Iskolában. A Curie Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny országos döntőjébe Szentesről 11 csapat jutott be – számukra tartott előadást Dancsó Tamás, a Szentesi Városellátó NKFT munkatársa Szentes hulladék gazdálkodásáról.

A Koszta iskolából 5, Boros S. Szakgimnáziumból 2, a Horváth Mihály Gimnáziumból 2, a Szentes Erzsébet Katolikus Általános Iskolából, valamint a Kiss Bálint Református Általános Iskolából 1-1 csapat jutott a legjobbak közé.

A témát azért választották, mert a megméretés döntőjében a település hulladékgazdálkodását kell a versenyzőknek bemutatni – mondta el a Szentesi Gyors-nak a program szervezője, Balogh Terézia, a TIT helyi vezetője.

Hozzátette: az eddigi működési mechanizmusukról tudott beszélni az előadó, hiszen április elsejétől lényeges változások történtek, és még napjainkban is módosul tevékenységük jelentős része. Fiatalokról lévén szó, főként a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, jövőjéről volt szó.

Hozzászólások