Elkezdődik a járda építése a megújuló volt Petőfi Szálló mellett
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/4/jarda.htm

2017. április 28-án indult a megújuló volt Petőfi Szálló melletti járda szakasz építésének munkálata, ezért várhatóan 2017. április 24-től elkezdődnek az előkészítő munkálatok.

Első fázisként a piros színű palánkok kerülnek áthelyezésre, hogy helyt adjanak az építkezésnek, és a munkaterületet biztosítsák.

A Városközpont rehabilitációs projekt keretében ugyan megújult a Petőfi Szálló környezetében a palánkon kívüli Kossuth utcai és a Petőfi utcai járda szakasz, valamint megépült a körforgalom és a kerékpárút, de ebből kimaradt az épülethez közvetlenül csatlakozó járdafelület. Az épület romos állapot miatt évek óta palánk zárta ezt a területet, így az útépítés során a járdafelületek a palánk vonaláig épültek meg.

A homlokzat felújítása, az állványzat elbontása után folytatva a korábbi kiépítést az Önkormányzat megépítteti a járda hiányzó felületeit is, mely keretében a csapadékvíz elvezetés is megoldott lesz, valamint a platánfák köré faverem-rácsok lesznek elhelyezve.

Ez az építkezés nem része a pályázati programnak, de csak így lehet, majd az épületbe a biztonságos bejutást megteremteni, ezért a megfelelő építési terület kialakítása érdekében a palánkokat kintebb (az épülettől valamivel távolabb) kell helyezni. A kerékpáros forgalmat ez ugyan nem befolyásolja, a gyalogos forgalmat azonban korlátozni fogja.

Az építés előre láthatóan másfél hónapot vesz igénybe!
A kellemetlenség idejére köszönjük mindenki türelmét!

Hozzászólások