A gyermekek fája
(Képmelléklettel)

Szentesen, a Közös Önkormányzati Hivatal udvarán április 5-én osztották ki az Új Életfákat, melyeket az elmúlt fél évben született gyermekek, illetve családjaik kapnak.

Ebben a ciklusban 65 család jelezte, hogy igény tart az önkormányzat által felajánlott facsemetékre és azokat elültetve, gondozva emlékszik majd a család a gyermek születésére. Erről az eseményről emléklapot és emléktáblát is kaptak a családok.

Szirbik Imre köszöntötte a megjelent családokat, és beszélt a helyhatóság közel húszéves hagyományra visszatekintő akciójáról. Ennek kapcsán kérdezte meg a város vezetésében 25 éve résztvevő polgármestert, személy szerint ő hogy tekint erre a kezdeményezésükre:
https://soundcloud.com/user-860612483/szirbik-imre-uj-eletfa

A családok az idén törökmogyoró, gömbakác, vérszilva, kocsányos tölgy, korai juhar, hárs, ezüst juhar, díszkörte, díszalma facsemeték közül választhattak, és még tanácsokat is kaptak a fák speciális gondozási igényeiről a szakembertől.

Néhányan nem tudták átvenni a facsemetét. Azt az információt kaptuk ezzel kapcsolatban, hogy 10 napon belül, munkanapokon 8-10 óra között átvehetik a Városellátó Nkft-nél, a hivatal udvarában.

Képmelléklet:

Hozzászólások