A Deák suli tavaszi rajzkiállítása
(Képmelléklettel)

A Deák Ferenc Általános Iskola rajz tagozata évente legalább két alkalommal mutatkozik be munkáival a város lakosságának. Ha az előd Damjanich János Általános Iskola ez irányú törekvését is beszámítjuk, már 14. éve megtartják a ’ Tavaszi zsongás’ elnevezésű tárlatot, melynek fő témája a nyiladozó természet.

A Szentesi Városi Könyvtárban április 7-én Tornyi Molnár Edit tanárnő nyitotta meg az idei tárlatot. Először a felkészítő tanár, Döme Zoltán pályáját ismertette, majd rátért a kiállítás elemzésére.

Elismerésre méltó – mondta – hogy a tanár úr vezetésével nemcsak a tanterv követelményeket valósítják meg a diákok, hanem plusz munkára is vállalkoznak. Ráadásul két nehéz technikát – akvarell és tempera – választva, kiváló alkotásokat hoznak létre.

A most kiállított festmények, az azokon használ anyagok alapos ismerete, a színek bátor használat, a képeken felfedezhető határozott ecsetvonások bizonyítják: jó úton és jó színvonalon halad az iskolában a rajz tagozat.

A tárlaton Apró Veronika, Benedek Máté, Berezvai Martin, Csorba Éva, Dunai Dominika, Fazekas Lajos Andor, Fehér Bettina, Fodor Dávid, Gáspár Jázmin, Gere Viktória, Góg Nikoletta, Gránicz Imre, Homlok Éva, Lévai Boglárka, Lévai Roxána, Magyar Beatrix, Nagy Adrienn, Nagy Csaba, Oláh Mónika, Péter Armand, Szűcs Ágnes, Tordai László és Varga Bertalan munkája látható.

A kiállítók oklevelet és ajándékot kaptak az intézmény vezető-helyettesétől, Kovács Kornéltól.

A megnyitón az iskola alsó tagozatosaiból alakult csoport zenés-irodalmi műsort adott elő – felkészítőjük: Kardos Ágnes tanárnő volt.

A kiállítás április 20-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1511265075611311

Hozzászólások