[facebook_video url =”https://www.facebook.com/szentesigyors/videos/1478492415555244/”]

Változatos kulturális programmal ünnepeltek a Kosztások
(Képmelléklet is videók)

A Koszta József Általános Iskolában március 13-án kulturális nappal ünnepelték a 169 évvel ezelőtt, március 15-én történteket.

A program a forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepséggel kezdődött, majd a felső tagozatosok egy komplex idegen nyelvi vetélkedőn versengtek, az alsó tagozatosok pedig kulturális értékeinkkel ismerkedtek.

A nagyobbak német- és angol nyelvi feladatok megoldásával mérték össze tudásukat. Voltak puzzle jellegű feladatok, tesztek, gyógynövények felismerése, az adott nemzetek ügyességi játékait oldották meg, táncaikkal ismerkedtek. A sajátos ételeikkel, italaikkal oltották éhüket, szomjukat – összességében pedig kiválóan érezték magukat.

Ez program egy, még az elmúlt év őszén (főként a 7. és 8. évfolyamosok részvételével) indult pályázati projektnek a záró eseménye volt, melynek során a a kétszer 60 perces foglalkozások során szerzett ismereteikről is tanúbizonyságot tehettek a diákok.

A kisebbeknek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanárai tartottak játékos hangszerismereti ”órát”, a Koszta József Múzeumban a gyűjtemény ’ 48-as dokumentumait, tárgyait mutatták meg számukra, lúdtollal írhatták le a Talpra Magyar- t, valamint az iskolában ügyességi feladatokat is kaptak.

Képmelléklet: azonnal

A zeneiskola tanárainak órájából vettünk fel egy rövid részletet:

Hozzászólások