Új sportág éledezik Szentesen

A Pano Sport Pub kezdeményezésében már közel 20 darts versenyt rendeztek, ami azt jelzi, hogy van igény erre a sportágra. Persze Szentesen nem új keletű darts, voltak már kezdeti lépések, versenyek, sőt ifjúsági válogatottak, de talán ez a mostani folyamat nem akad meg.

Ahogy jöttek az újabb és újabb megméretések, egyre szélesebb körben terjed a híre a városban, a környéken, ma már a megyében is figyelemmel kisérik az itt történteket.

A fejlődés már olyan mértékű, hogy vannak már „törzsgárda tagok”, akik ráadásul egyre jobban teljesítenek – más, magasabb szintű versenyeken is. Erre példa, hogy március 7-én Magyar Darts Liga – Délkelet-magyarországi régiójának orosházi fordulóján a szentesi Székely Dániel a második helyen végzett.

Felvetődhet: akár egyesületbe lehetne, kellene tömörülni, de ez ebben a sportágban nem olyan egyszerű. Anélkül, hogy bárkit is megsérteni akarnánk, jelenleg a döntő többségük hobbi szinten űzi a „nyilak dobálását”, kevesen vállalnak rendszeres edzéseket, rendszeres versenyekre járást.

Ennek változására lenne szükség, és akkor újabb portág honosodhatna meg a Nemzet Sportvárosában.

Hozzászólások