[facebook_video url =”https://www.facebook.com/szentesigyors/videos/1501124093292076/”]

Szorgos kezek a Százszorszép oviban
(Videóval és képmelléklettel)

Évente négy alkalommal szervez kézműves foglalkozást a (kertvárosi) Százszorszép Óvoda: tavasszal, a Gyermeknapon, ősszel és karácsonykor. A tavaszi programot ma, március 30-án tartották, amire az oviban és környékén tapasztalható nagy nyüzsgés is utalt.

Érdekes kezdeményezés, és több szempontból is hasznos (ezt most nem taglalom), hogy a gyerekek – önkéntes alapon – egy cserép virágot hoztak, amit aztán az óvoda területén elültetnek.

A kézműves foglalkozások (is) természetesen kapcsolódtak a tavaszhoz: nyuszikat, tojásokat, virágokat stb. készítettek a pici és a nagyobb kezek. Egy kívülállónak fantasztikusan kellemes érzést jelentett, hogy együtt, meghitt hangulatban látta az „ovis családokat”, aput, vagy anyut, vagy a nagyit és gyermeket, illetve a gyermek és az óvónénik láthatóan jó kapcsolatát – valóban családias és vidám volt a hangulat. (A szorgoskodó kezeket, gyerekekét és a felnőttekét a cikk alatti videón megtekinthetik.)

Amikor pedig a kis apró nyuszi tojásokat kellett megkeresni az óvoda udvarán, az már igazi tavaszi zsongás volt. A gyermekek boldogan mutatták a meglelt csoki-tojásokat, amit nagy meglepetésükre hazavihettek, vagy akár azonnal meg is ehettek.

Nem csoda, ha egy ilyen program után a gyerekek már várják a következő, ehhez hasonló programot.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1501141629956989

Hozzászólások