Remekelnek a Boros diákjai

A HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában beindult a tanulmányi verseny szezon, és ami még fontosabb: jönnek a szép eredmények.

Február végén Várdai Lilla 11.c és Kertész-Kovács Viktória 10.b osztályos tanulók képviselték Csongrád megyét a szakgimnáziumi kategóriában az Implom József helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjében Gyulán. Várdai Lilla a 4, helyen végzett, felkészítő tanára Fári Mónika tanárnő volt.

Ugyancsak az elmúlt napok eseménye volt a Curie Kémia Verseny területi döntője. A „Boros”-t három tanuló képviselte az egyéni versenyen, és kimagasló eredményeket értek el. Korcsoportjukban, a 11-12. évfolyamosok között Várdai Lilla II. helyezett, Erdélyi Fanni III. helyezett, Szabó Polett IV. helyezett lett. Felkészítő tanáruk: Dudás – Szabóné Deák Judit.

A Szegedi Gábor Dénes Középiskolában március 3-án rendezték meg a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny Csongrád megyei döntőjét. A „közgét” két tanuló képviselte.

A verseny három részből állt, először egy hangsúlyjelölési feladatot kellett megoldaniuk, majd jött a szabadon választott szöveg előadása, amit a kötelező szöveg felolvasása követett. Végül Tóth Evelin Brigitta 12.a osztályos tanuló 3., míg Csák Gergő 10.a osztályos diák a 2. lett. Gergő ezzel a jó szereplésével bejutott az április 21–23. között, Győrben rendezendő Szép magyar beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjébe.

Mindkét tanuló felkészítője Fári Mónika tanárnő.

Hozzászólások