Mit gondol a helyi gazdaságról? – kérdőíves felmérés

A Szentesi Közös Önkormányzat Hivatal konferenciatermében március 16-án sajtótájékoztatót tartott Szribik Imre polgármester a gazdaságfejlesztési programmal összefüggésben.

A képviselő testület áprilisban napirendre tűzi a gazdaságfejlesztési program felülvizsgálatát. A program aktualizálását a helyi vállalkozók és vállalkozások bevonásával, megkérdezésével szeretnék megvalósítani, ezért kérdőív formájában keresik meg őket – kezdte tájékoztatóját a polgármester.

Majd elemezte a gazdaság helyi változásait. Ezek között kiemelte:”érdemi munkanélküliség nincs Szentesen”, gyakorlatilag aki dolgozni szeretne annak tudnak munkát biztosítani.

Beszélt a banki változásáról: a jelenlegi körülmények között az önkormányzatnak szinte lehetetlenség felvenni hitelt, ha azt a helyi vállalkozó támogatására fordítaná. Ugyanakkor ma már olyan alacsony kamatra kapnak a vállalkozások hitelt, ami nem teszi indokolttá, hogy azt az önkormányzat átvállalja.

Többek között ezek miatt is újra kell gondolni az önkormányzat gazdaságfejlesztési céljait, szerkezetét, azok anyagi forrásait. Ezért gondolták, hogy kérdőíves felmérést szerveznek a közel 4000 helyi vállalkozók körében: mi a kérésük, mit igényelnek, támogatásukra mit várnak el az önkormányzattól.

E hónap végén juttatják le a cégekhez a 10 kérdést tartalmazó kérdőívet, melyet április 5-ig kellene visszaküldeni a Közös Önkormányzat Hivatalba.

Horváth István, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szentes Térségi Szervezetének elnöke hozzátette: örömmel vette tudomásul, hogy az önkormányzat kikérte ez ügyben a véleményüket, és ők éltek is ezzel. Támogatják a kezdeményezést, és kérik tagjaiktól, hogy minél többen, alapos átgondolás után, küldjék vissza véleményüket a kérdőíveken.

A kamara március 23-án, 14 órakor Szentesen, az Aranykalász étteremben tartja beszámoló közgyűlését, egy gazdasági fórummal egybekötve. A fórumon konzultációs jelleggel részt vesz, és elmondja álláspontját a helyi gazdaság fejlesztéssel kapcsolatban Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője és a Szirbik Imre polgármester is.

Várnak minden érdeklődőt! (Érd.: Tsz.: 30-388- 7429)

/A vállalkozások gyors átalakulásának korát (is) éljük, ezért lehet, hogy valakinek már megszűnt a cége, és mégis kap kérdőívet. Tőlük elnézést kérnek a szervezők. Akinek viszont új vállalkozása van, és nem kapott kérdőívet, ő március 23-a után az hivatalban, Bocskay Istvánnál érdeklődhet./

Hozzászólások