[facebook_video url =”https://www.facebook.com/szentesigyors/videos/1478406065563879/”]

Méltóképpen ünnepeltek a Boros diákjai
(Kép- és videó melléklet)

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája március 13-án rendezte meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére az iskolai ünnepségét. a

Közvetlen az ünnepség előtt az iskola díjakra jelölt diákjai, valamint Szirbik Imre polgármester és Kovács János, a helyi önkormányzat Művelődési, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke megkoszorúzta a Szín-es Vendégház homlokzati falán található Boros Sámuel emléktáblát.

A Megyeháza konferencia és Kulturális központ dísztermében tartott ünnepségen megjelent Árva-Nagy Sándornét a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója is.

Az iskola diákjai műsorukkal az 1848-’49-es szabadságharc hőseiről, valamint az iskola névadójáról, Szentes város első polgármesteréről emlékeztek meg.

Böszörményi Ákos 10.b osztályos tanuló Wass Albert, az egykori március 15-re írott üzenetét olvasta fel. A szabadságharc hősei verseikben, naplóikban és emlékező írásaikba is belefoglalták segítségkérésüket és hálájukat. Ezeket a pillanatokat idézte vissza Kiss Viktória 11.c osztályos diák, aki a Nézz rám Istenem című dalt énekelte el. (A cikk alatti videón láthatják, hallhatják.)

Faur Kata 9.b osztályos tanuló Reményik Sándor: Haza, szabadság… című versét szavalta el. Az ünnepi műsort Pintér Petra, Vígh Anett, Oláh Dániel és Bereczki Tímea által előadott Nyírségi táncok zárták. (Felkészítőjük: Forgó Edit volt.)
Ezt követte – már hagyományként – a Boros-díj kihirdetése.
A 2016/2017-es tanévben Bozó Zoltán, a MetalCom Zrt. vezérigazgatója, megyei képviselő, Szirbik Imre, Szentes város polgármestere és Kovács János, a Művelődési, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke ajánlották fel a díjakat.

A 2016/2017-es tanévben a Boros-díjra a következők adták be a pályázatukat:
Balogh Szonja a 12. a osztályból,
Bujdosó Edina a 12. a osztályból,
Tóth Evelin Brigitta a 12. a osztályból,
és Felvidéki Vivien a 12. b osztályból.

Az iskolai diákönkormányzat által alapított Boros Közösségi Díjat ebben az évben 7. alkalommal adták át.

A 2016/2017-es tanévben a Közösségi Díjra a következők adták be a pályázatukat:
Horeftosz Nikólaosz a 12. a osztályból,
Boták Etelka a 12. b osztályból,
Erdélyi Fanni Patrícia a 12. b osztályból,
és Szabó Polett Patrícia a 12. b osztályból.

A jelöltek felsorolását követően az iskola igazgatónője, Somosné Puskás Krisztina bemutatta a pályázókat, illetve és elmondta ünnepi gondolatait.
Végül kihirdették a Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskola 2016/2017. évi díjazottjait:
+ Boros-díjas: Tóth Evelin Brigitta a 12. a osztályból. A díjat átadta: Szirbik Imre polgármester.
+ Közösségi Díjas: Szabó Polett a 12. b osztályból
+ Közösségi Díjas: Erdélyi Fanni a 12. b osztályból. A díjat Kovács János a Művelődési, Ifjúsági, és Sportbizottság elnöke adta át

Az ünnepség a Szózat hangjaival ért véget.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1478423378895481

Hozzászólások