Március 15.: már ünnepel a város (V.)

A szentesi műszaki katonák is ünnepeltek

Ünnepi Állománygyűléssel emlékeztek meg a műszaki ezred katonái az 1848- as forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójáról.
Az eseményt jelenlétével megtisztelte Szirbik Imre, Szentes város polgármestere, Cseri Gábor Csongrád város alpolgármestere, a társ fegyveres szervek vezetői és az alakulattal kapcsolatban álló közintézmények vezetői.

Az esemény színvonalát emelte a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskola katonasulis diákjainak ünnepi műsora, melyben korhű ruhákban elevenítették fel a forradalmi eseményeket.

Az állománygyűlés elismerések átadásával folytatódott. Antal László ezredes, a műszaki ezred parancsnoka gratulált az elismerésben részesülteknek.

Ünnepi beszédében Pálinkó György a Horváth Mihály Gimnázium történelemtanára emlékeztette a jelenlévőket, hogy minden évben, minden nap március 15-e üzenete, a magyar nemzet eszméinek az alapját kell, hogy képezze. Mit kívánhatnánk többet, vagy jobbat Petőfi, Vasvári és Jókai eszméitől? „Legyen béke, szabadság és egyetértés!”

Fotók és szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna szds.

Hozzászólások