Lappangó indulatok az Üdülőközpont körül
(Hangzó bejátszással)

A dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda előtt március 21-én délután gyülekeztek a szülők, hogy petíciót nyújtsanak át az uszoda vezetőjének. A kérvényüknek lényege, hogy nem értenek egyet azzal intézkedéssel, hogy 5-7 éves gyermekükkel, a megváltott (2500,-/20 alkalmas, eddig 1200,-/20 alkalmas) kísérőbérlettel csak 15 percet tölthetnek a létesítmény területén.

A megjelent s kisgyermekes szülők több egyesületben sportoltatják gyermeküket: a Four Diamond Triatlon SE-ben, a Városi Úszóklubban, a Szentesi Vízilabda Klubban, és (talán) még más közösségben. Feltűnt, hogy részükről senki neme jelent meg a tiltakozást megfogalmazó összejövetelen….. Fel sem merem tételezni, hogy számukra mindegy: mennyi gyermek sportol, mennyien fizetik a tagdíjat, nem sorolom a kételyeket.

A szülők persze ezúttal sem voltak egységesek véleményük megfogalmazásakor. Néhány felvetés, a teljesség igénye nélkül:
– maradjon minden úgy, ahogy eddig volt
– nem fogadják el azt az érvelést, hogy a fővárosban ennél jóval többet kellene fizetniük hasonló belépőért. „Csongrádon ezért a belépésért 100 forintot kell fizetni- időkorlátok nélkül”
– nem örülnek a belépők emelésének, de elfogadják. Az viszont elfogadhatatlan, hogy csak 15- percre mehetnek be, és még megemelt árak mellett
– szülői jogaikat csorbítja ez az intézkedés
– a Nemzet Sportvárosában így támogatják a sportolni akaró gyermekeket?
– „tudjuk, hogy veszteséges az uszoda, mindig is az volt, de talán most is a városban lakók egy fajta szolgáltatásának kellene tekinteni, és ennek megfelelően kezelni a veszteséget”
– az új belépőjegy konstrukciót (március 21-től 400.- Ft.-ért két órára szól a belépő) sem fogadják el. Heti három edzéssel számolva így már 4800- Ft-ot kell fizetniük, plusz a tagdíjat.
– az egyik szülő bejelentette, hogy konkrét kérésüket beadták a város polgármesterének (egyelőre titkárnőjének), bízva a kedvező elbírálásában.

A szenvedélyektől sem mentes megbeszélésen érezhető indulatok lappangtak, különösen akkor, amikor megtudták, hogy a Sport- és Üdülőközpont NKFT. ügyvezetője munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudja fogadni őket – bár ők telefonon megpróbáltak időpontot egyeztetni, ami saját hibájukon kívül nem érte el célját.
A Szentesi Gyors arra kérte a szülők egyik „szóvivőjét” foglalja össze panaszuk lényegét:
https://soundcloud.com/user-860612483/k-zs

Az intézmény veszteségének a csökkentése nem egyszerű feladat, nagyon komoly munka, de a szolgáltatásait igénybe vevők kérésének figyelembevétele nem ellentétes az intézmény érdekeivel.

Az ügy március 23-án 15.30-kor várhatóan folytatódik, a komplexum vezetője – ígérete szerint – akkor fogadja a szülők csoportját.

Hozzászólások