Koncert és emléktábla avatás a zeneiskolában
(Képmelléklettel)

Az iskola egykori igazgatójára, Veréb Imrére emlékeztek március 11-én a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában.

A megjelenteket Várkonyi Mihály Erna, az intézmény jelenlegi vezetője köszöntötte, külön is üdvözölte a volt igazgató családját, rokonságát. Veréb Imrénét egy csokor virággal köszöntötte.

Az emlék koncert Veréb Imre rokonának, Szánthó Lajosnak Capricció darabjával kezdődött – Pintér Borbála előadásában.

Ezt követően Nagy János, címzetes zeneiskola igazgató, Szentes díszpolgára beszélt Veréb Imre (1936-1982) életútjáról Több mint egy évtizedes igazgatói munkássága alatt alakult ki az intézmény épületének mai formája; bevezette az országos fagott oktatást; elindította az országos hírűvé vált, és nemzetközi színvonalú művészeket (pl. Kocsis Zoltán, Randó Jenő, Ferencsik János, Bartók vonósnégyes) felvonultató komolyzenei koncerteket.

Rövid életének utolsó hónapjaiban a szakminisztérium főelőadójaként dolgozott, de ott már nem tudta sokszínű terveit megvalósítani – fejezte be a méltatást Nagy János.

A koncerten fellépett Mihály Béla(klarinét) és Majtényi András (zongora), valamint Pintér Borbála (fagott) és Bolla Julianna (zongora).

A koncert zárásaként Dani Imre, több nemzetközi versenyt is megnyert fiatal zongoraművész adott elő Richard Strauss és Claude Debussy műveket – frenetikus sikert aratva.

A koncert után az intézmény folyosóján Mihály Béla volt zeneiskolai igazgató emlékező beszédével felavatták Veréb Imre márvány emléktábláját.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1476147582456394

Hozzászólások