Im Memoriam Dr. Tóth Attila

Legközelebb és legutoljára szegedi Bálint Sándor Művelődési Házban találkozhatnak dr. Tóth Attila művészeti íróval a látogatók.

Dr. Tóth Attila ( 1949. Szarvas – 2017 Szeged ) mindig a művészetekhez, a művelődéshez állt közel. A képzőművészettel, helytörténettel foglalkozott a szegedi Városi Tanácsnál, a Bartók Béla Művelődési Központban, és Csongrád Megye Önkormányzatának kulturális főtanácsosaként.

Ha kellett ügyintézett – tisztelettel, barátsággal és mindig jóindulatúan. Közben szakcikkek, könyvek, albumok születtek, emléket állítva a legjobbaknak.

Szentesen gyakran megfordult – legutóbb októberben egy kiállítást nyitott meg a Galériában. Csongrádon a Művésztelep munkáját, az alkotókat ösztönző, kiváló teljesítményt csodálta.
Dr. Tóth Attila Szentesen rendszeresen nyitott meg kiállításokat az Ifjúsági Házban, a Galériában. Zsűrizett fotókat, képzőművészeti alkotásokat, tagja volt a Katona Kiss Ferenc Alapítvány kuratóriumának.

Segített a legjobb döntések meghozatalában, a szentesi tárlatok népszerűsítésében . Ha kellett szervezett, ha kellett kiállítás rendezett és megnyitotta a tárlatot. Mindig megindokolta a
véleményét: tisztelettel, barátsággal és meggyőzően.

Nincs pótolhatatlan ember, de Tóth Attila most annak látszik.

/Kruzslic Pál./

A művészeti író búcsúztatása március 12-én 16 órakor lesz.
(A képen: dr. Tóth Attila élete utolsó szentesi kiállítását nyitotta meg.)

Hozzászólások