[facebook_video url =”https://www.facebook.com/szentesigyors/videos/1475038782567274/”]

Fókuszban: a hölgyek
(Videókkal, képmelléklettel)

A Rotary Magyarország mozgalom, a Szentes-Csongrád Rotary klubbal közösen március 11-én Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban rendezte meg a Hölgyek ünnepe elnevezésű rendezvényét.

Az ország több rotary klubjából érkezett tagokat és az érdeklődő vendégeket Mészáros Zoltán (Hunor Coop Zrt), a Rotary Magyarország leendő kormányzója és Nagypéter Sándor, a Szentes-Csongrád Rotary klub elnöke köszöntötték.

A házigazda város nevében Szirbik Imre polgármester üdvözölte a találkozó résztvevőit, és azt kívánta, hogy egész évben tartson a békés, boldog nőnap.

Pénzes Ilona, a Rotary Magyarország jelenlegi kormányzója köszöntőjében többek között azt is elmondta, hogy ez az első alkalom, hogy a mozgalmuk külön nőnapot szervez, persze úgy, hogy azon bárki részt vehet. Így tovább tudják ápolni kapcsolataikat a mozgalmon kívüliekkel. Nem titkolt céljuk, hogy tagságuk körében növekedjen a nők aránya.

A köszöntők után a programok vezetését átvette Jakupcsek Gabriella, újságíró, tv-s személyiség. Elsőként azonban Mészáros Zoltán kérdéseire válaszolva ő maga mutatkozott be. (Ebből láthatnak részletet a cikk alatti videón.)

Ezt követően a műsorvezető beszélgetés keretében mutatta be Gila Olga sminkmestert, valamint szakmájának fortélyait is. A smink-mester tartott egy rövid show műsort, melyben a tevékenységébe engedett bepillantást.

Némethné Piroskával az ékszerekről, ezen belül is a kagylóból készült ékszerekről beszélgetett az újságírónő. Nagy siker aratott – ezúttal is – Pál Feri atya előadása, melynek során a férfi és a nő közötti egyensúlyra törekvő kapcsolatokról tartott értekezést.

Ebéd után még öltözködési tanácsokat is kaptak a jelenlévők, majd következett a sokak által várt Dancsó Erika mesterfodrász bemutatása, a fodrász szakmai időszerű kérdéseinek a megvitatása: divat lesz a göndör haj, a fej tetején magasított haj….. stb.

Természetesen a szakma nemzetközi élvonalába tartozó fodrász rendezett egy rövid haj-show-t is. Ebből láthatnak itt egy rövid részletet:
https://youtu.be/X8JbVqmIs-0

A napot Béres Alexandra, fitness világbajnok, üzletasszony programja zárta.

Kiegészítésképpen a helyi Kapocs Egyesület kézművesei kínálták portékáikat, az ínyencek megkóstolhatták a Chokohands termékeket, az Alexander Pálinkaház nedűit, ismerkedhettek a Mandala készítés rejtelmeivel, megcsodálhatták Somogyi Andrea selyemfestő, Török Gizella gyékényszobrász, vagy Szolanics Elvira keramikus alkotásait.

Ez a komplex program a hölgyek valódi ünnepe volt. A nap során döntően a hölgyek vitték a fő szerepet, de ha férfiak voltak az előadók, akkor is a nők maradtak a középpontban.

Képmelléklet: azonnal

Hozzászólások