Angol nyelvű gálaműsor a Móriczban
(Videókkal és képmelléklettel)

A Deák Ferenc Általános Iskola március 25-én angol nyelvű gála műsort adott a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Megnyitójában Varga Sándorné, az iskola igazgatónője üdvözölte a szülőket, a vendégeket, majd beszélt az iskolában folyó angol-magyar két tanítási nyelvű képzésről, amely már 8. éve megtalálható az intézményükben. Ez irányú munkájuk már kiterjed a helyi óvodákra is, hiszen több pedagógusuk tart angol nyelvű foglalkozásokat óvodásoknak.

A műsorban elsőként az 1. osztályos tanulók Varázsvonat című produkcióját láthatta a közönség Veressné Lajkó Sarolta és Móriczné Bihari Krisztina betanításában.

Ezután az Apponyi téri, a Nyolcszín Virág, a Farkas Antal ill. Árpád utcai óvodák, valamint a Rákóczi utcai óvoda csoportjai léptek fel angol nyelvű dalcsokorral és játékkal. elkészítők: Móriczné Bihari Krisztina, Szilágyi Katalin, Tornyi Molnár Edit, és Szobota Imréné.
(A cikk alatti videón az ovisok és a kis iskolások műsorából készült válogatást láthatják.)

Egy kisebb szünetet követően az angol-magyar két tanítási nyelvű tagozat 4., 5. és 8. osztályos tanulói az AVATAR című zenés színdarabot adták elő, Veressné Lajkó Sarolta rendezésében. Közreműködött az iskola énekkara, Vajdáné Balogh Ida vezetésével. A dalbetéteket itt tekinthetik meg:
https://youtu.be/NuCECVOZlig

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1495408280530324

Hozzászólások