Van a városnak költségvetése

A szentesi önkormányzat február 23-án tartotta meg idei második soros ülését a Városháza dísztermében. Összesen 12 napirendi pontot tárgyaltak. Egy témát, a Sport-és Üdülőközpont 2017. évi jegyárpolitikáját kivetették a tárgyalandók közül.

A legtöbb helyi lakost érintő téma az önkormányzat 2017. évi költségvetésének megtárgyalása volt. Hosszas, közel két órás vita után a képviselők – egy tartózkodás mellett – egyhangúan fogadták el az idei pénzügyi előirányzatot.

A vitában számos kérdés felmerült, ezek közül néhány:
– továbbra is biztosítja az önkormányzat a helyi vállalkozók által felvett 5 millió forint hitelnek a kamatát.
– a központi orvosi ügyelet számára az idén 23 millió Ft.-ot biztosítanak.
– csökkentették a marketinghez kapcsolódó kommunikációs költségeket 600 ezer forinttal, azt a művelődési bizottságnak, valamint a sportolók jutalmazásának fedezetéhez csoportosítják át.
– meghagyják a Sport- és Üdülési Központnak az évi 146 millió forintos támogatását, de munkáját a jövőben önállóbban, de nagyobb felelősségvállalással végezheti (pl. jegyárak megállapítása, programok szervezése, stb.)

– megkezdik az Arany J. és a Szűrszabó utcák sarkán kialakítandó körforgalom tervezési munkáit.

– nincs benne az előirányzatban, de elképzelhető, hogy a Kiss Zsigmond utca felújítása – pályázati forrásból – elkezdődhet. A DÉMÁSZ tartalék keretéből pedig a Szarvasi út világításának megoldása még az I. félévben megvalósulhat.

Képviselői vélemények a költségvetésről:
– a kompromisszumok költségvetése, egyensúlyra törekszik, és kicentizett.
– kiegyensúlyozott, megbízható költségvetés az idei.
– kevés fejlesztést tartalmazó, de a működés fedezetét biztonságosan fedező az idei költségvetés.

Hozzászólások