Ünnepélyes, de vidám hangulatban tűzték fel a szalagot
(Képmelléklettel)

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzős tanulóinak szalagavató ünnepségét február 10-én rendezték meg a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

A program kiemelt vendégeit Szirbik Imrét, Szentes polgármesterét, Süliné Juhász Mártát, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum gazdasági főigazgató-helyettesét virágcsokrokkal köszöntötték a diákok.

Kovács Attila, az iskola igazgatója felolvasta Farkas Sándor országgyűlési képviselő (a Pollák volt diákja) üdvözlő levelét, majd Szirbik Imre mondott beszédet, melyben bátorította a fiatalokat, hogy soha ne adják fel, hiszen a műszakiakra ez jellemző.

Kovács Attila az intézmény tantestülete nevében szinte személyre szólóan köszöntötte a szalagtűzés előtt álló diákjait.

Héjja Eszter és Pintér Csinszka Napsugár 11. B osztályos tanulók Márai Sándor gondolataiból idéztek fel részleteket, majd a 11. osztályos tanulók az iskola vezetőinek Kovács Attila igazgatónak, Bojtos József igazgatóhelyettesnek és Süliné Juhász Márta gazdasági főigazgató-helyettesnek tűzték fel a szalagokat.

Ezt követően Kovács Attila vezetésével a végzősök nevét egyenként olvasva feltűzték a diákoknak a szalagot.
A 12. évfolyam nevében Szikszai Imre búcsúzott el tanáraiktól és diáktársaiktól, és méltóságteljes kivonulással zárult a program ünnepélyes fele.

Szórakoztató részben folytatódott a Pollákos hagyomány: klipeket és filmeket láthatott a közönség, melyek a végzős osztályok életét mutatták be.
Ennek a résznek a nyitó- és záró keringő eltáncolása adott keretet. Fellépett a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány együttese, Kósa-zenekar (a zenekar 2013-ban, Csanyteleken alakult. Tagjai Kósa Ferenc és az ő gyermekei: Kósa Ferenc Roland.Hozzájuk csatlakozott Bálint Bence Forgó István, aki a Pollák 12. A osztályos tanulója.)

A két végzős osztály tánccal búcsúzott diáktársaiktól, tanáraiktól.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1438313079573178

Hozzászólások