[facebook_video url =”https://www.facebook.com/szentesigyors/videos/1433783826692770/”]

Színházi művészeti vezető a Klauzál oviban
(Videóval és képmelléklettel)

A szentesi Nyolcszínvirág Óvoda erre a nevelési évre elnyerte a Kincses Kultúróvoda címet. (Az országban 12-en nyerték el.)

A cím egy projekt megvalósításával párosul: az ovisoknak része lehessen a minőségi kultúrában, illetve a gyermekek számára minél hamarabb biztosíthassák a minőségi kultúrával való találkozás lehetőségét.

Az óvoda óvodapedagógiai programja eddig is számos értéket közvetített a gyerekeknek és rajtuk keresztül a családoknak. Viszont a pályázat nyújtotta anyagi- és szakmai források magasabb szintű foglalkozások megtartására biztosítanak lehetőséget úgy, hogy közben ne terheljék túl a gyermekeket, ráadásul a játék és a személyiség fejlődés harmóniáját is hatékonyabban megteremtik.

Az óvodába február 6-án az országosan is elismert Láposi Terka, a Debreceni Vojtina Bábszínház művészeti vezetője tartott két órás interaktív foglalkozást a nagycsoportosoknak.

A legszabadabb gondolkodás indulhat el a gyerekben, szabadon választhatja meg azt is, hogy akar-e egyáltalán játszani, vagy csak inkább szemlélődik, figyel. Ha viszont együttműködik, akkor kinyílik előtte a világ, megtanulja azt a saját szemszögén keresztül szemlélni – magyarázta a művészeti vezető.

A program a külső szemlélőnek (is) megmutatta: akkor hasznos és eredményes a munka, ha sikerül közvetlenséget, elfogadást, szolidaritást kialakítani a gyerekekben, ha érzékennyé tudják tenni őket a társadalomra, a világra, önmagukra. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, koncentráltak a feladatokra, életkoruknak megfelelő széles látókörről és fogalomképről tettek tanúbizonyságot.

Az ovisok különböző mozgásformákon, kézműves foglalkozásokon keresztül ezúttal a tavaszhoz kötődő néphagyományokkal, népi iparművészettel néhány részletével találkozhattak.

A programon az intézmény néhány óvodapedagógusa is részt vett, így újabb tapasztalatokat szerezhettek, hogyan lehet cselekvésre bírni a gyerekeket, elérni azt, hogy együtt és fegyelmezetten részt vegyenek az eseményekben.
Az óvoda részéről a projekt szakmai vezetője Radichné Fúvó Ágnes.

A videón a foglalkozás különböző részeibe nyerhetnek bepillantást.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1433816163356203

Hozzászólások