Magyar Ápolók Napja:
A helyi kórházban nincs létszámgond

A Magyar Országgyűlés, a Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezését követően 2014-ben február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította.
Az idei alkalom különlegessége, hogy születésének 200. évfordulója apropóján 2017 egyben Kossuth Zsuzsanna emlékév is.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője ebből az alkalomból február 19-én meglátogatta a szentesi Dr. Bugyi István Kórház ápolóit, előtte beszélgetett a kórház vezetőivel.

Dr. Szilágyiné Kádár Irén, ápolási igazgató arról tájékoztatta a képviselőt, hogy náluk gyakorlatilag teljes az ápolói létszám, és jó kilátások vannak az utánpótlásukat illetően is.
További részleteket a linkre kattintva tudhat meg e témáról:
https://soundcloud.com/user-860612483/dr-szilagyine-kadar-iren

Dr. Pásztor Imre, orvos igazgató többek között elmondta, hogy változatlanul sok beteget ápolnak. Szóvá tette, hogy további tájékoztatásra lenne szükség a központi orvosi ügyelet változásainak tisztázására, főként a városhoz tartozó községekben. Megemlítette: a szakorvosok körében nem olyan jó a létszám helyzet, mint az ápolóknál.

A honatya elmondta, hogy ezen a napon csak azokat az ápolókat, szakdolgozókat tudta köszönteni egy szál virággal, vagy kézfogással (férfiak), akik éppen szolgálatban voltak (valamennyi osztályra ellátogatott), de ezúton is köszönti az intézmény valamennyi szakdolgozóját. „Nélkülük nem lenne színvonalas a betegellátás” – jelentette ki.

Végezetül: köszönet mindazon ápolóknak, akik a betegeket, a kórházakban, más egészségügyi intézményekben az adott körülmények között ápolják, gondozzák, becsületük szerint!

Képmelléklet: azonnal

Hozzászólások