[facebook_video url =”https://www.facebook.com/szentesigyors/videos/1438917482846071/”]

Klasszis zenészek a zeneiskola színpadán
(Videóval és képmelléklettel)

A Hangverseny Központ által szervezett Zene-Világ-Zene sorozat keretében február 10-én a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola dísztermében nagy sikerű koncertet adott Nikola Parov a Népművészet Mestere és Herczku Ágnes Liszt Ferenc-díjas énekes.

A koncert előtt elmondták: mindketten nagy várakozással készültek a szentesi koncertre: Herczku Ági először érkezett Szentesre, nagyon várta a találkozást, elbűvölte a – más zeneiskolákhoz képest – csodálatos nagyterem. A bolgár származású, igen sokoldalú muzsikus Nikola Parov pedig nem első alkalommal koncertezett a Kurca partján, ő a hozzáértő közönséget emelte ki.

A repertoár a határok nélkül munkacímet kapta, nem véletlenül. Az autentikus magyar népzene mellett – azt egységbe transzformálva – megszólaltak balkáni és felvidéki dallamok is.
Mindeközben megcsodálhattuk Herczku Ágnes fantasztikus atmoszférával bíró színpadi jelenlétét, valamint Nikola Parov mesteri hangszeres tudását, elképesztő munkabírását.

A muzsikájukon túl, külön-külön, és együtt is a személyes varázsukkal is elkápráztatták a népes közönséget (abszolút telt ház).

A maga nemében nagyon színvonalas koncert egy részletét láthatják a videón:

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1438937462844073

Hozzászólások