Kis kémikusok területi versenye
(Képmelléklettel)

A Curie Tehetséggondozó és Oktatásfejlesztő Közhasznú Alapítvány és a Magyar Tehetséggondozó Társaság kémia szekciója a 2016/2017-es tanévben is meghirdette a Curie Kémia Emlékversenyt a középiskola 9-10-11-12. évfolyamos és az általános iskolák 7-8. évfolyamos tanulói számára.

A verseny célja a tanulók érdeklődésének felkeltése játékos feladatokon keresztül a kémia iránt. A kémia és a mindennapi élet kapcsolatának felismertetése. Az információkutatás képességének fejlesztése.

Az egyik területi döntőt (összesen 28 helyszín volt) február 25-én Szentesen, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában rendezték meg, mintegy 50 fő részvételével. A megjelenteket dr. Grúber László plébános, főiskolai docens köszöntötte, és szeretettel teli izgalmakat kívánt a versenyzőknek.

Ezen a versenyen már mindenki győztes – mondta a plébános, és ez így is volt: ide e levelező fordulók legjobbjai jöhettek el.

A területi fordulókról évfolyamonként 5-5 legjobb dolgozatot küldik be a helyi szervezők a versenybizottsághoz, majd azokat egy szakmai zsűri ismételten átnézi, és az országos döntőre behívja évfolyamonként a
20 legjobb dolgozat íróját, valamint azokat a területi központonként legjobb eredményt elért tanulókat, akiknek központjából nem került senki az első 20 közé. A meghívás feltétele még az, hogy a dolgozat elérje a legjobb eredményt elért tanuló pontszámának 85%-át.

Az országos döntőt május 13-án, Szolnokon rendezik meg.
A területi fordulón résztvevő versenyzőknek és felkészítő tanároknak emléklapot adunk, valamint a támogatóktól
függően tárgyjutalomban részesülnek.

A szentesi területi döntő eredményei:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1456144941123325

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1456159184455234

Hozzászólások