Két szentesi diák a Szakma Sztár küszöbén

Összesen 35 Csongrád megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei elődöntőiből.

Ők 18 szakmában versenyezhetnek tovább a válogatókon, ahol majd eldől, hogy kik lehetnek ott az áprilisi, fővárosi döntőn, amelyet hagyományosan a Szakma Sztár Fesztiválon rendeznek meg.

A megyei elődöntők idén januárban három héten keresztül zajlottak Szegeden. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében összesen 33 szakmában mérették meg tudásukat a középiskolások. A diákok az itt nyújtott teljesítményük alapján jutottak a február 25. és március 14. között megrendezésre kerülő válogató versenyekre, amelyeket Budapesten tartanak majd.

A 2017. április 24. és 26. közötti Szakma Sztár Fesztivál elemeként zajló döntőkre a válogatók után juthatnak be a versenyzők.

Szentesről két diák jutott tovább:
= Csatos István, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő (HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája), felkészítője: Kovács Árpád.

= Tóth Márton, erősáramú elektrotechnikus (HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

Hozzászólások