Jubileumi év előtt az atléták
(Képmelléklettel)

A Szentesi Maximus SE február 17-én a Chicago étteremben tartotta évzáró közgyűlését. Benkő István, az egyesület elnöke köszöntötte a sportolókat és a vendégeket, majd beszámolt az előző versenyévad eredményeiről, feltételeiről.

Az eredmények közül kiemelte Váradi Krisztina, a Magyar Egyetemi Bajnokságon megszerzett 2 arany és egy ezüstérmét, a Felnőtt Országos Bajnokságon elért második, valamint harmadik helyét; Csordás Cintia két bronzérmét. Emellett Seres András, a Téli Dobó Bajnokságon elért 3. helyét említette.

A Magyar Szuper Ligában az élmezőnyben végeztek Váradi Krisztina, Seres András, Csákó Balogh Lajosordás Cintia, Kocsis Alexandra és Nánai Lilla.

Az elnök bejelentette az új igazolásokat: Rakovszky Tibor (volt KSI) 10-szeres Magyar bajnok, válogatott súlylökő, és Csizmadia János diszkoszvető.

Az elmúlt évben a Klauzál Gábor Általános Iskolában beindult az Atlétikai Kölyök Program. Az itteni és a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola diákjaival együtt jelenleg 117 fő az egyesületi taglétszám.

Benkő István beszélt az egyesület gazdasági helyzetéről is. Éves forgalmuk 9,2 millió forint. Fő támogatóik az önkormányzat, a Magyar Atlétikai Szövetség, és magán támogatók. A teljes összeget bérleti díjakra, felszerelés vásárlásra, versenyeztetésre fordították. Személyi jellegű kifizetések nem voltak.

Kedves színfoltja volt (az egyébként is hangulatos) közgyűlésnek, amikor Seres András, a junior Magyar Bajnok diszkoszvető Emléklapot adott át „elődjének” Kovács Kálmán többszörös, korcsoportos Magyar Bajnok diszkoszvetőnek.

Az idei célok között Benkő István azt fogalmazta meg, hogy idén (március 17-én) lesz 10 éves az egyesületük, és ezt több magyar bajnoki címmel szeretnék ünnepelni, mint amennyit az előző szezonban szereztek.
A rendezvényen jelen volt, és köszöntötte a sportolókat Kovács János, az önkormányzat Művelődési- Ifjúsági- és Sportbizottságának elnöke, valamint Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő, a Fidesz frakcióvezetője.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1445790342158785

Hozzászólások