Egy évszázados előadássorozat lezárult

A Szentesi Városi Könyvtárban február 8-án folytatódott a Magyarország a 20.században elnevezésű történelmi előadássorozat.

Ezúttal a Kádár-korszak széthullása címmel tartott előadást a sorozat állandó előadója Poszler György történelem szakos tanár.

Egy rövid áttekintést adott az időszak gazdasági-társadalmi-kulturális hátteréről, majd a téma néhány jelentősebb eseményéről részletesebben is szólt.

Az előadás egyik érdekessége talán az volt, hogy még ma sem tisztázott,hogy rendszerváltás, rendszerváltozás, vagy valami más történt a Kádár-korszak után. Továbbá arra sincs (és talán nem is lehet) válasz, hogy a (nevezzük így) rendszerváltás már befejeződött-e.

Sok a megválaszolatlan kérdés, de történelmi távlatokban ez az utóbbi 25-30 év rövidnek is tűnik az adekvát feleletek megadására.

Ez az előadássorozat gyakorlatilag befejeződött, viszont Doba Lajosné, a könyvtár munkatársa és maga az előadó is biztosította közönségét: a továbbiakban is történelmi témák előadójaként találkozhatunk a könyvtárban Poszler Györggyel.

Hozzászólások