[facebook_video url =”https://www.facebook.com/szentesigyors/videos/1441048962632923/”]

Egy év alatt közel 2 milliárd Ft. támogatáshoz jutott a kórház
(Videókkal és képmelléklettel)

Dr. Bugyi István Kórházban február 13-án sajtótájékoztatót tartottak a
2016. év végi konszolidációról, illetve az abból a pénzből megvalósuló tervekről, elképzelésekről.
A programon részt vett, és a támogatások hátteréről adott tájátkoztatást Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

A jelenlévő dr. Németh László, a fenntartó Állami egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója a kórházak támogatásának főbb elveit ismertette. Ebből kiderült, hogy azok az intézmények kaptak nagyobb összeget, akik konzorcium formájában nyújtották be pályázatukat. Országos összehasonlításban jelentős a Dél- Alföldi régiónak megítélt támogatás – jelentette ki az ÁEEK főigazgatója.

Videó-részlet a főigazgató indoklásából:
https://youtu.be/IYGcd1RqrpU

Ezt követően dr. Kalmár Mihály, a dr. Bugyi István kórház főigazgatója beszámolt a részletekről. Volt mit mondania, hiszen összességében 1.830.555.516,- Ft támogatást kapott a szentesi intézmény, ebből 1, 5 milliárdot a kormánytól, 201 milliót az EU-tól, 77 milliót az ÁEEK-tól.

Az intézményvezető kijelentette: a kórházban ekkora volumenű, és a kórház energetikai költségeinek csökkentését célzó beruházás az utóbbi 30 évben nem történt. Folytatják a napenergia felhasználását, valamint kiváltják a gázfűtést, július 1-től pedig (az országban egyedül kórházként) csak termálvízzel fűtenek.

A tavalyi év végén 37,3 millió forint volt a kórház adósság állománya, a kormány konszolidációs támogatása révén ez február elejére 3 millió forintra apadt.
További konkrét számadatokat a videón láthat:
https://youtu.be/xMZg_Exxi0w

A tervek között említette a főigazgató, hogy a kórház gyógyító részlegeit szeretnék a Kurca nyugati oldalára áthelyezni, a sürgősségi tömb korszerűsítése továbbra is napirenden van.

A cikk alatti videón a most korszerűsített gőz-sterilizálót láthatják:

Képmelléklet: azonnal

Hozzászólások