Hírek

11 december 2018

Bővebben

Nincs Mikulás ajándék nélkül

Írta: ekkor: 11 december 2018

Nincs Mikulás ajándék nélkül!
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/12/onkmik.htm

Az ünnepek során egyre nagyobb figyelem fordul a gyermekek felé, így az ajándékozás öröme azoknál sem maradhat ki, akiknek valamilyen oknál fogva éppen a kórházban kell tölteni az ünnepeket.

Szirbik Imre polgármester már évek óta meglátogatja ilyenkor a gyermekosztályt, hogy az önkormányzat nevében ajándékot vigyen az osztálynak és a bent fekvő kis betegeknek.

Két csecsemő mérleggel érkezett az osztályra, ahol Dr. Tóth Edit főorvosnak adta át a készülékeket és a kabinet iroda által gyűjtött ajándékokat.

Bővebben

10 december 2018

Bővebben

Jótékonysági filmvetítés a moziban http

Írta: ekkor: 10 december 2018

Jótékonysági filmvetítés a moziban
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/12/karmozi.htm

A Szentesi Őze Lajos Filmszínháza KULTIK mozihálózat tagja, idén is (2018. december 5-én) megrendezte jótékonysági filmvetítését, amikor is rászoruló családok gyermekeinek ad lehetőséget egy önfeledt filmnézésre.

Volt olyan gyermek, aki még nem volt a moziban, így tényleg el volt varázsolva, hogy átélhette az üdítős, popcorn-os filmélményt.

Szabó Krisztián í Kultik Magyar Mozihálózat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy nagyon örül, hogy már két teremben tudják fogadni gyermekeket, akiket Szirbik Imre polgármester és Antal Balázs Tibor a városfejlesztési bizottság vezetője is köszöntött.

A köszöntők után jött is az első kérdés – ha elfogyott a kukorica, akkor lehet még kérni??? Szabó Krisztián mosolyogva válaszolta, hogy – Természetesen! Ez a nap a TI napotok! Jó szórakozást!

Bővebben

10 december 2018

Bővebben

DEÁK SCHOOL CLUB első foglalkozása http

Írta: ekkor: 10 december 2018

DEÁK SCHOOL CLUB első foglalkozása
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/12/dsc.htm

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola ebben a tanévben is lehetővé teszi az angol nyelv tanulását nagycsoportos óvodások számára. Az iskola egy 4 alkalomból álló programsorozatot szervez DEÁK SCHOOL CLUB néven.

A foglalkozásokon a gyermekek dalok, mondókák, mesék, mozgásos játékok, segítségével ismerkednek az idegen nyelvvel. Az angol foglalkozásokhoz mindig kapcsolódik egy kézműves tevékenység. Ezeken a délutánokon a leendő elsős gyermekek és szüleik megismerkedhetnek a Deák iskolával, a leendő elsős tanítókkal, és betekintést nyerhetnek az angol két tanítási nyelvű tagozat munkájába, módszereibe.

Az első klubfoglalkozást november 20-án tartották, melynek címe „Colourful Autumn and Happy Halloween” volt. Az ovis gyermekek játékok során tanultak az őszi természetről, az időjárásról, színes levelekké változtak, táncoltak a szélben, utánozták az esőcseppek hangját, játszottak a színekkel, énekeltek a szivárványról, majd a saját maguk készítette pók bábbal játszották el az Incy-wincy spider történetét. Természetesen mindezt angol nyelven! A klubdélután egy vidám Halloween-i dallal zárult. A játékok során nagy segítség volt az elsős Deákos diákok közreműködése is, akik nagy szeretettel várták a kicsi ovisokat.

A tanév során még három alkalommal várják az érdeklődő nagycsoportos óvodásokat. Az időpontokról iskolánk Facebook oldalán, honlapján és az óvodákban kifüggesztett plakátokon tájékozódhatnak.

A következő DEÁK SCHOOL CLUB időpontja: 2019. január 15. kedd 16 óra.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, kérjük a kedves szülőket, hogy részvételi szándékukat jelezzék az aktuális plakáthoz kapcsolt jelentkezési lapon vagy a megadott e-mail címen: labadikrisztina@gmail.com vagy www.facebook.com/krisztina.labadi

Bővebben

10 december 2018

Bővebben

Adventi koncert a Honvéd Férfikarral

Írta: ekkor: 10 december 2018

Adventi koncert a Honvéd Férfikarral!
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/12/honv.htm

A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében újra Szentesen ad adventi koncertet a MH Hódmezővásárhely Helyőrség Katonazenekarának közreműködésével a HM Honvéd Együttes Férfikara.

Ideje: 2018. december 11-én 14.00 óra

Helye: Szentesi Református Nagytemplom

Bővebben

Bővebben

Privacy Preference Center