Hírek

23 december 2018

Bővebben

500 adag halászlé az ünnep előtt http

Írta: ekkor: 23 december 2018

500 adag halászlé az ünnep előtt
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/12/halaszle.htm

Az ünnepi készülődésben egyre nagyobb figyelmet kap az adományozás, és sokakban felmerül a kérdés, hogy miként segíthetünk azokon, akik nehéz körülmények között élnek. Szentesen egyre erősebb a szociális háló, mégis tudjuk, hogy van egy láthatatlan társadalmi réteg, akikre talán ilyenkor jobban figyelünk, mint az év más szakában. Sok család álmodik arról, hogy karácsonykor finom, hagyományos ételeket ehessen.

A Szentesi Élet egy közös halászlé készítésre hívta a városatyákat, az önkormányzat gazdasági társaságainak, költségvetési szerveinek, intézményeinek munkatársait, hogy akiknek van akár egy szabad órája hagymát vagy halat pucolni, esetleg halat filézni a Központi Konyhára, ahol közel 500 adag halászlét főztek, mellyel szeretnénk szebbé tenni a nehéz sorsú szentesi családok karácsonyát.

Az önkormányzat Szociális Irodájával, a családsegítő és a gondozási központtal együttműködve tudták, meg, hogy hol kél el a legjobban a segítség.

Nyári János konyhafőnöktől megtudtuk, hogy a halakat (100 kg) a lapistói tavakból hozták, majd a vákumcsomagolt adagokat a Polgárőrség munkatársai juttatták el a családokhoz, akik nagyon örültek az ünnepi eledelnek.

Bővebben

22 december 2018

Bővebben

Újra karácsonyi fénybe öltözött a zenélő …

Írta: ekkor: 22 december 2018

Újra karácsonyi fénybe öltözött a zenélő ház a Jókai utcán

2018. december 22-én újra karácsonyi fényjátékkal várják az érdeklődőket Szentesen a Jókai utcán! Nem kell pontosan a címet leírnunk, mert látszik a fényjáték, amely délután 16.00 órától 21.00 óráig félóránként szólal meg! Ezzel a videó felvétellel kívánunk mindenkinek Békés és Boldog Karácsonyt!

Bővebben

22 december 2018

Bővebben

Lemondott egy szentesi önkormányzati képviselő …

Írta: ekkor: 22 december 2018

Lemondott egy szentesi önkormányzati képviselő
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/12/lemondott.htm

Az év utolsó testületi ülése lemondással kezdődött Szentesen. Dömsödi Mihályné, a Pálmások Szövetségének képviselője családi okokra és munkahelyváltozásra hivatkozva harmincnapos határidővel lemondott képviselői mandátumáról.

Ki kerülhet a megüresedett képviselői székbe?

Nagyon egyszerű a matematika, mert Dömsödi Mihályné a Pálmások listaállítása alapján Horváth István lemondása által került a képviselői székbe, tehát a listán őt követő személynek kell majd a helyére kerülni.

Lássuk a Pálmás listát:

1 Horváth István (lemondott)
2 Dömsödi Mihályné (lemondott)
3 Szűcs György
4 Lőrincz Mihály Róbert
5 Bajczár Sándor
6 Horvát Zoltán László
7 Timárné Staberecz Terézia
8 Dávid László József
9 Bugyi András

Bővebben

20 december 2018

Bővebben

20 unoka és 30 dédunoka örülhet Etelka néni …

Írta: ekkor: 20 december 2018

20 unoka és 30 dédunoka örülhet Etelka néni 90. születésnapjának
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/12/90.htm

Szentesen a Bihari soron lévő otthonában köszöntötte Szirbik Imre polgármester Etelka nénit (Váczi Imrénét) 90. születésnapja alkalmából. A család álma, hogy a dédi megérje a varázslatos 100 évet, mert akkor hatalmas sátras ünnepséget rendeznek a soron, melyre az egész család eljön. Ha csak az unokák és a dédunokák jönnek el, akkor már 50-en lesznek!

Bővebben

20 december 2018

Bővebben

Előszilveszteri malacságok

Írta: ekkor: 20 december 2018

Előszilveszteri malacságok!
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/12/elomalac.htm

Szenzációs program a Péter Pál Polgárházban

Fantasztikus kulináris élményben részesültek azok, akik a mínuszok ellenére 2018. december 19-én, szerdán a Péter Pál Polgárház rendezvényén vettek részt. A szentesi Központi Konyha vezetője, a világbajnoki ezüstérmes Nyári János készítette el a program fogásait, mely körte pálinka előétel ill. ital lehörpintése után volt fogyasztható.

A program elején a város nevében Antal Balázs Tibor köszöntötte Nyári János mesterszakácsot, aki ezüstéremmel érkezett haza a nemrégiben megrendezett világbajnokságról. Egy különleges borral kedveskedett a séf-nek, amely Kanadából származik, és elég nagy utat tett meg addig, hogy átadásra kerüljön. A Virágzó közösségek nemzetközi versenyen való eredményhirdetés után vásárolta ezt a különleges bort Antal Balázs Tibor, aki úgy látta, hogy méltó helyre kerül, ha ezzel fejezi ki háláját Nyári Jánosnak, aki képviseli Szentest a gasztronómia világában.

Filep Fanni – régész-muzeológus a szilveszteri szokásokról tartott egy rövid előadást, melynek hangulatát feldobta a közben kiosztott körtepálinka.

Az est főfogását (lángolt kolbász, magyaros babragu burgonyahajóban és mustáros sült malackaraj) tálalásához már csak a házi cipó kellett, na meg ügyes kezek, amelyeket Dr. Demeter Attila, Dr. Szabó Andrea és Antal Balázs Tibor szolgáltatott.

A “Szilveszteri Koszta-lakoma” mindenkinek elnyerte tetszését.

Bővebben

18 december 2018

Bővebben

Megjelent Szentes 50 arca című könyv …

Írta: ekkor: 18 december 2018

Megjelent Szentes 50 arca című könyv

A könyv Szentest régen és most mutatja be. A színvonalát Tofán Sándor és Vidovics Ferenc fotói mellett Labádi Lajos írásai emelik arra a szintre, hogy méltó ajándék legyen az ünnepekre.

A Szentesi Élet 50 éves születésnapja alkalmából egy kiadvánnyal készülünk az ünnepekre, amelynek címe, Szentes 50 arca. A hetilap sikeres sorozatából szerkesztett kiadvány bemutatja a régi utcaképet, épületeket, központot, és mellette a mai arcát, ami visszanéz ránk.

A legfrissebb szentesi kiadvány megvásárolható a Szentesi Élet szerkesztőségében, a Kossuth tér 5. szám alatt és a Babilon könyvesboltban.

Szentesi lakcímkártyával rendelkezőknek 50% kedvezményt biztosítunk.

Ui: Az első napon az elkészült könyvek 1/3-a már elkelt, és nem kis példányszámba lett nyomtatva!

Bővebben

Bővebben