Hírek

24 április 2018

Bővebben

Új viráglátványosság Szentesen http

Írta: ekkor: 24 április 2018

Új viráglátványosság Szentesen
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/4/viragkonyv.htm

A legutóbbi sajtótájékoztatón (amikor a fák felülvizsgálatáról esett szó) hallhattuk, hogy egy új köztéri viráglátványosság készül, amely a Koszta teret fogja díszíteni. Egy nyitott könyvet formáztak meg a kertészek, amely Szentes új viráglátványossága lett. A könyvtár mellett található könyv lapjain felirat is van virágból kirakva, melynek szövegét a kommentelőknek adjuk megfejtendő feladatnak!

Írja meg a megfejtést a Szentesi Mozaik facebook oldalán!
A mellékelt képeken tekintheti meg, hogy hogyan készült a nyitott virágkönyv az Ilona-parti virágkertészetben:

Bővebben

24 április 2018

Bővebben

MI SZÓLTUNK

Írta: ekkor: 24 április 2018

MI SZÓLTUNK!
1000 db tablet kerülhet kiosztásra Szentesen!
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/4/1000.htm

Ha elvégezi az ingyenes tanfolyamot megkapja a készüléket!

2018. április 19-én vehették át azok az első személyek, akik részt vettek az „Első lépések a digitális világba” és/vagy az „Önállóan használom az informatikai eszközömet” című képzésben. A számokat figyelembe véve családonként akár két tablet is kerülhet a háztartásokba, de ennek részleteiről (ki vehet részt a programban, milyen feltételekkel stb.) a hétvégén megjelenő Szentesi Életben olvashatnak. Természetesen a jelentkezési sorrend fontos, így keresse már pénteken az újságárusoknál a város hetilapját.

Az SZVSZ Kft.-nél adta át az első tanfolyamon résztvevőknek a tabletet Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő és a cég ügyvezető igazgatója Nagygyörgy Zsolt.

Bővebben

23 április 2018

Bővebben

Farkas Bertalan Szentesen http

Írta: ekkor: 23 április 2018

Farkas Bertalan Szentesen
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/4/farkasb.htm

2018 április 23-án Szentesre látogatott Farkas Bertalan az első magyar űrhajós. A HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája meghívására látogatott városunkba, ahol a tornateremben tartott előadást. Farkas Bertalan egy szomorú hírrel kezdte beszámolóját, az űrhajós kiképzésben résztvevő társa Magyari Béla a mai napon hunyt el a hajnali órákban ezért mindenkitől elnézést kért ha szomorú hangulatú lesz az előadás, de egy olyan társat veszített el, aki élete legnagyobb kihívásban segítségére volt.

Farkas Bertalan 1980-ban járt a világűrben és az addig vezető útról számolt be a fiataloknak. Gyermekkorában egy focicsapat élén lőtte a gólokat és akkor nem gondoltam hogy valamikor megjárja a világűrt. Azt se gondolta hogy belőle vadászpilóta lesz, nem hogy még űrhajós. 1980 május 26. és június 3. között került sor az űrutazásra a Szaljut 6 űrállomás fedélzetén. Ezalatt az idő alatt rengeteg kísérletet végeztek az űrben például eltérő fajsúlyú fémek keveredését és diffúziójának vizsgálata, alumínium és réz súlytalanságban létrehozott ötvözetét tanulmányozták. Egy érdekesség hogy az űrutazása alatt kétszer haladtak el Magyarország felett így hazánk területéről több űrfelvételt is készített.

Bővebben

22 április 2018

Bővebben

Tűz a szaunában http

Írta: ekkor: 22 április 2018

Tűz a szaunában
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/4/tuz.htm

2018. április 22-én 12 órakor a Szentesi Üdülőközpont wellness részlegében ismeretlen eredetű okokból tűz keletkezett a finn és a fény szaunában – tudtuk meg Márton Mária igazgatónőtől. Az 50-es fedett medencében zajló vízilabda mérkőzést a tűzoltás alatt a 33-as medencében folytatták.

A tűz eloltása után megkezdtük a károk felmérését. Ezúton is értesítjük a Kedves Vendégeinket, hogy a wellness részlegünk kizárólag csak a campingben és a vendégházakban lévő vendégeink részére nyújt recepciós szolgáltatást.

Megértésüket köszöni a Szentesi Üdülőközpont!

Bővebben

20 április 2018

Bővebben

GYÚJTS EGY GYERTYÁT A FÖLDÉRT

Írta: ekkor: 20 április 2018

GYÚJTS EGY GYERTYÁT A FÖLDÉRT!
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/4/gygy.htm

Április 22-én van a Föld napja. A mára már világméretű mozgalom több évtizede szólít fel a környezet védelmére, és számos megmozdulással hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra – hiszen ahogyan ma élünk, az a jövőnket befolyásolja.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány is csatlakozik a mozgalomhoz az Énekelj a Földért kezdeményezéssel. Az esemény lényege, hogy a Föld napja alkalmából énekléssel hívjuk fel a figyelmet a környezetvédelemre és egy fenntartható életmód, gondolkodásmód mellett való elköteleződésre.

A Szentes EFI Jobb Veled a Világ Boldogságklubja mindenkit szeretettel vár egy közös gyertyagyújtásra és éneklésre a szentesi Közösségi Tér – Dózsa ház Kurca parton lévő hálafánk szomszédságában lévő zöldövezetbe 2018. április 21-én, szombaton 19 órakor!

Bővebben

20 április 2018

Bővebben

ARANY minősítés a gyermekkórusnak http

Írta: ekkor: 20 április 2018

ARANY minősítés a gyermekkórusnak
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/4/arany.htm

A Kiss Bálint Református Általános Iskola gyermekkórusa az április 18-án Szegeden lezajlott minősítő hangversenyen ARANY minősítést szerzett! A kórus elismerő oklevelet kapott a Zempléni népdalcsokor előadásáért és meghívást kapott a május 3-i Gála hangversenyre, amely Szegeden az SZTE Zeneművészeti Karán kerül megrendezésre. Gratulálunk a kórus tagjainak!

Felkészítő: Farkas Márta tanárnő, karnagy
Zongora kísérő: Vágvölgyi Melinda

Bővebben

Bővebben