Hírek

19 április 2019

Bővebben

Tojásfa díszítéssel indult a húsvétra …

Írta: ekkor: 19 április 2019

Tojásfa díszítéssel indult a húsvétra hangolódás

„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár tizedik alkalommal rendezik meg idén a Kézműves Ízek Fesztiválját. Az időpont most is Húsvéthétfő (2019. április 22.)

A rendezvénynek, ami a Szentesi Művelődési Központtal együttműködve valósul meg, a Tóth József utcán található Művelődési és Ifjúsági Ház ad otthont. Jó idő esetén – amiben bizakodnak a szervezők – a Kurca partot is birtokba veszik.

A rendezvény előhírnökeként a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon tojásfa díszítésre várták az érdeklődőket. 2019. április 18-án az egyesület tagjai a Kossuth téren egy, a Luther téren kettő előre kijelölt fát díszíttettek fel otthon készített húsvéti díszekkel.

„ŐRIZZÜK MEG ÉRTÉKEINKET EGYÜTT” –
X. KÉZMŰVES ÍZEK FESZTIVÁLJA SZENTESEN
2019. ÁPRILIS 22-ÉN, 10-TŐL 17 ÓRÁIG

A rendezvény különlegessége az idén is, hogy nem csak hagyományos népi ételeket készítenek, de be is vonják abba az érdeklődőket, megkóstolhatják azokat és a mesterfogásokon kívül az ételek receptjét is megkaphatják a látogatók.

Helyszín: 6600 Szentes, Tóth József utca 10-14.

Részletes program:
10 órakor ünnepélyes megnyitó
10-16 óráig kiállítások, kóstolás, gyermekfoglalkozások, műsorok, előadások 5 helyszínen
11-16 óráig lovas kocsis városnézés
16-17 óráig a szabadtéri színpadon népzenei és néptánc előadás

A Művelődési és Ifjúsági Ház pódiumtermében a sütés-főzés mellett a színpadon egész nap előadásokat nézhetnek és hallgathatnak az érdeklődők, folyamatos programok váltják egymást: népi muzsika, néptánc és más előadások. A látogatók pedig locsoló versekkel készüljenek, amit megoszthatnak másokkal.

A gyermekfoglalkoztató programok is az ünnep témakörét dolgozzák fel. Régi népi játékokat és Gézu bohóc trükkjeit is kipróbálhatják a fiatalok.

Kézművesek munkájába is bekapcsolódhatnak a fesztivál vendégei, olyan régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg, mint a kovácsolás, fafaragás, agyagművesség. Emellett a népi hímzés és tojásfestés művészetét is gyakorolhatják.

Bízva a szép tavaszi időben a Kurca parton és a szabadtéri színpadon is sok látnivalóval, enni-innivalóval, színvonalas műsorral és még sok további meglepetéssel is várják a kedves vendégeket a szervezők!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Programajánló|17

Bővebben

16 április 2019

Bővebben

Nyerd meg a sonkát Húsvétra

Írta: ekkor: 16 április 2019

Nyerd meg a sonkát Húsvétra!

Tippelős játékot indít a Hunor Coop Zrt., melyben két feladat van! Először is lájkolni kell a Hunor Coop facebook oldalát, majd megtippelni, hogy a képen látható sonka grammra pontosan milyen súlyú!

További részletek a posztra kattintva!!!

Bővebben

16 április 2019

Bővebben

Műszakiak Napja – részletes program …

Írta: ekkor: 16 április 2019

Műszakiak Napja – részletes program

Erőpróbák, sportversenyek és kulturális programok várnak mindenkit Szentesen

Nyitott kapukkal, színes, izgalmas, tartalmas programokkal várják a szervezők a katonákat és családtagjaikat, az érdeklődőket, a szórakozni vágyókat a műszakiak napján reggel fél nyolctól a szentesi Damjanich-laktanyába. A rendezvény a kapunyitás után egy órával ünnepélyes ezredsorakozóval kezdődik, utána pedig folyamatosan zajlanak majd a különböző bemutatók, sportversenyek, kulturális programok.

Bartók Gábor alezredes, a házigazda MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred törzsfőnöke a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta 22 helyszínen 48 programmal várják az érdeklődőket. A mostani lesz a tizenegyedik műszaki nap, amelyet a városi rendőrkapitánysággal közösen szerveznek.

Reményeik szerint pedig a programok, a tájékoztatók, a látványos bemutatók felkeltik majd néhány, a műszaki szakmákban és az építőiparban jártas szakember érdeklődését is a katonai életpálya iránt.

Műszakiak Napja-MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, Szentes Csongrádi út. 108

07.30 Kapunyitás;
08.30 – 09.30 Ünnepélyes Megnyitó (Sorakozó);
09.40 – 10.00 MH 1. HTHE Tűzszerész bemutató;
10.00 – tól Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett új technikai eszközök ünnepélyes átadása;
10.10 – 10.15 ZLIN típusú repülőgép áthúzás;
10.20 – 10.40 MH 5. BILDD Helyőrségi zenekar gyepshow;
10.45 – 11.10 MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred közelharc bemutató;
11.15 – 11.45 Rendőrségi, mentők, katasztrófavédelmi bemutató;
11.45 – 12.05 Hagyományőrző bemutató;
12.05 – 12.15 Szentesi Repülőklub légi bemutató;
12.00 – tól EBÉD;
12.15 – 12.35 Fly Addiction kosárlabda bemutató;
12.35 – 13.25 Black Five koncert;
13.30 – 14.00 Solymász bemutató;
14.00 – 14.15 Vörös Bika verseny eredményhirdetés;
14.30 Kapuzárás.

09:30-tól 14:30-ig folyamatosan látogatható programok:

• A Szent Korona másolatának bemutatása;
• Technikai eszközök statikus bemutatója;
• Katonai tábor (toborzás, tűzszerész felszerelések kiállítása, fegyver kiállítás, műszaki eszközök-felszerelések kiállítása, híradó eszközök, Military bolt, DIANA Vadász- felnőttképző Alapítványi Szakképző iskola, Honvéd Szakszervezet, Honvéd Nyugdíjpénztár);
• Kung-fu bemutató;
• Würth Szereléstechnika Kft.bemutatója;
• „Vörös Bika” Műszaki Erőpróbák;
• Kalandpark;
• Búvárbemutató fél óránként;
• Csapatmúzeum bemutatása, tárlatvezetés óránként;
• Hagyományőrző egyesületek bemutatói;
• Bűnmegelőzési tanácsadás;
• Szentesi Madármentő Állomás kiállítása;
• Ugrálóvár;
• Kézműves gyermekprogramok a Városi Könyvtár és a Koszta József Múzeum közreműködésével;
• Bábszínház a Kerekerdő Bábcsoport előadásában 10.30. és 11.15;
• HRSE programok;
• Kerékpáros ügyességi versenyek a Rendőrség közreműködésével;
• Véradás;
• Kirakodó vásár, Büfé;
• Kiállítások;
• Tiszai gyakorlótéren vízi átkelő eszközök dinamikus bemutatója, buszok indulása 10.00-tól fél óránként;
• C-IED pálya (rögtönzött robbanó eszközök keresése);
• Target Sprint (légpuskás lövészet futással).

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29

Bővebben

15 április 2019

Bővebben

Szegeden mutatták be először a szentesi …

Írta: ekkor: 15 április 2019

Szegeden mutatták be először a szentesi mentőhelikoptert

Tíz évvel ezelőtt kezdte meg munkáját a szentesi légimentőbázis, mely szolgálatát Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyében látja el.

Az évforduló alkalmából vándorkiállítást állított össze a Magyarországi Légimentésért Alapítvány, mely januárban Szentesen lett megnyitva elsőként, és 2019. április 15-én Szegedre, a kormányhivatal épületében érkezett. A tárlaton a légimentés mindennapjait bemutató fotókat láthatunk.

– Tíz évvel ezelőtt hiánypótló szolgáltatás létesült a légimentőbázis felállításával. Két dolgot ünneplünk ma, egyrészt a légimentést, másrészt azt az összefogást, amellyel ez a bázis annak idején létrejött – hangsúlyozta Juhász Tünde kormánymegbízott a kiállítás megnyitóján.
Települési önkormányzatok és magánszemélyek adományaiból jött létre a szentesi légibázis, a gyűjtőakciót akkor a Csongrád Megyei Önkormányzat hirdette meg. Elnöke, Kakas Béla a légimentőket méltatta, akik az elmúlt évtized alatt több száz ember életét mentették meg.

A kiállítást a Magyarországi Légimentésért Alapítvány tisztségviselői, Arnóczki Tímea és Nagy Boglárka kezdeményezték, Szeged után Pécsett mutatják be a légimentők életét, a tárlat minden alkalommal bővül, az adott megye légibázisának képeivel.

A szentesi bázis március végén vehetett át egy új mentőhelikoptert, amely – miután átadott egy beteget a klinikán – a Rákóczi téren landolt.

Pilótája, Tálas Csaba több mint harmincéves rutinnal, profi módon tette le a gépet a vezetékek és zászlótartó rudak között.

Ezt követően az érdeklődők megnézhették a mentőhelikoptert.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29

Bővebben

15 április 2019

Bővebben

Szegeden mutatták be először a szentesi …

Írta: ekkor: 15 április 2019

Szegeden mutatták be először a szentesi mentőhelikoptert (videó)

Tíz évvel ezelőtt kezdte meg munkáját a szentesi légimentőbázis, mely szolgálatát Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyében látja el.

Az évforduló alkalmából vándorkiállítást állított össze a Magyarországi Légimentésért Alapítvány, mely januárban Szentesen lett megnyitva elsőként, és 2019. április 15-én Szegedre, a kormányhivatal épületében érkezett. A tárlaton a légimentés mindennapjait bemutató fotókat láthatunk.

A szentesi bázis március végén vehetett át egy új mentőhelikoptert, amely – miután átadott egy beteget a klinikán – a Rákóczi téren landolt. Ezt követően az érdeklődők megnézhették a mentőhelikoptert.

Képes beszámolónk az eseményről hamarosan!

www.szentesimozaik.hu
Videók|40

Bővebben

Bővebben

Privacy Preference Center