Hírek

14 szeptember 2017

Bővebben

Szimbiózis Egy lelket simogató kiállítás http

Írta: ekkor: 14 szeptember 2017

Szimbiózis
Egy lelket simogató kiállítás
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/9/szimbi.htm

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Tokácsli Galériában “Szimbiózis” címmel nyílt meg Hoffer Andrea festőművész, restaurátor és E. Rácz László szobrászművész közös kiállítása.

Hoffer Andrea festőművész ecsetje által hasonlóan lágy képek születnek mint amelyeket E. Rácz László szobrászművész fából megálmod. Aki próbált már akár késsel ceruzát szépen kihegyezni, az tudja, hogy mennyire nehéz a fa megmunkálása úgy ahogy mi azt szeretnénk. És, hogy puha szinte simogatható alkotásokat készíteni? – ez azért bármelyik fával dolgozó alkotót próbára teszi.

A galériában látható festmények hasonló puhasággal, könnyedséggel készültek és tényleg szimbiózist alkotnak. A festő technika sajátossága, hogy vajon a víz merre viszi a festéket, de valljuk be, hogy Hoffer Andrea gondolata még ezt is befolyásolni tudja.

Egy fantasztikus és megragadó kiállítást láthatunk a Tokácsli Galériában, melyet Cseri Gábor Csongrád város alpolgármestere nyitott meg.
A kiállítás megtekinthető szeptember 30-ig, keddtől-péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Bővebben

14 szeptember 2017

Bővebben

Programdömping Szentesen http

Írta: ekkor: 14 szeptember 2017

Programdömping Szentesen
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/9/program.htm

Talán nem is érdemes számokba önteni, hogy mennyi program várja az érdeklődőket Szentesen ezen a hétvégén és a jövő héten, mert mire megszámolnánk egy újabb rendezvényről kapunk hírt.

Dr. Demeter Attila alpolgármester sajtótájékoztató keretében ismertette a következő napok rendezvényeit, valamint a szervezők részéről Kovács Zsuzsanna sportreferens, Vidovicsné Molnár Zsuzsanna közművelődési, civil és esélyegyenlőségi referens a területükhöz tartozó rendezvényekről számolt be, valamint Bocskay István a gazdasági élet és a testvérvárosi kapcsolatok által szerveződő programokat ismertette.

Pénteken a Testvérvárosok Üzleti fórumával indul a hétvége, mely a Szecessziós Házban kerül megrendezésre. A Szeretet Mindent Elfogad – fogyatékkal élők térségi találkozója rendezvény várja az érdeklődőket péntek délelőtt. Utána a SKABÁ fesztivál veszi kezdetét a Horváth Mihály Gimnáziumban, valamint indul a tízedik Bor és Pálinka Ünnep a Kossuth téren.

Szombaton indul a Mobilitás Hét programja, melynek keretében először a futók mérik össze tudásukat Szentes és Csongrád között. A Honvédség Baráti Köre találkozik a Városházán, valamint Caramel koncert lesz a Kossuth téren a Térfesztivál keretein belül.

Ezen a rendezvényen 17.30-kor TITOK névvel van egy program megjelölve, melyről annyit elárulhatunk, hogy 10 szentesi vállalkozás nagy dobásra készül! Mi tudjuk, hogy mivel készülnek, és higgyék el megéri elmenni rá!!!!!

A jövő héten az Autómentes Nap keretében ismét kerékpárra pattanhatunk a LEGRAND jóvoltából, valamint megrendezik az I. Városi Érzékenyítő Napot a Kossuth téren, melyre iskolásokat várnak. Ennek a programnak a keretében bárki kipróbálhatja milyen egy 2 cm-es bukkanón felmenni kerekesszékkel, vagy például vakon (szemtakaróval) vajjal megkenni egy kenyeret. Higgyék el nem is olyan egyszerű.

Íme egy kis videó arról, hogy pl. a LATDE alapítvány érzékenyítő napján Dr. Demeter Attila szinte rosszul lett pár perc után, ahogy felvette a szemtakarók és fel kellett ismernie a tárgyakat.

Videó: https://www.facebook.com/szentesimozaik/videos/1251976454932099/

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

A MOBILITÁS HÉT programjaihoz kapcsolódik a SZENTESI NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ is mely során több mint 25 sportot próbálhatunk ki a Pusztai László Sporttelepen.
Lesz továbbá még kerékpártúra, mely a délutáni szieszta aktív eltöltésére szolgál vasárnap. Még mielőtt azt hinnénk hogy ezzel vége a programok sorának eláruljuk, hogy szombaton hatalmas derbi lesz a sportpályán, amikor is a Csongrád és a Szentes csapatai csapnak össze. Szerencsére a bajnokság elején vagyunk, így nyugis meccsre lehet számítani, de az örökrangadóra a rendezőség is készül. A szurkolók fogadásokat kötnek, hogy lesz balhé, vagy sem? 🙂

A plakátok kinagyíthatók!

Bővebben

14 szeptember 2017

Bővebben

Ovi-nyitogató parti a Kísérben http

Írta: ekkor: 14 szeptember 2017

Ovi-nyitogató parti a Kísérben
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/9/ovinyit.htm

Az Árpádutcai és Farkas Antal utcai óvodákban a hosszú és meleg, élményekkel teli nyári szünet után “Ovi-nyitogató” partira várták az óvodásokat, ahol egész délelőtt a játéké volt a főszerep.
Ezen a délelőttön a Szentesi Kíséri Óvodásokért Alapítvány és a Szentesi Polgárőr Egyesület jóvoltából kapott játékokkal és készségfejlesztő eszközökkel játszhattak a gyerekek.

A közlekedési pályán igazi rendőr néni (Pengő Erzsébet rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési előadó) segítette a kicsiket. A Farkas Antal utcai óvodában Molnár Judit rendőr százados, bűnmegelőzési előadó készségfejlesztő játékok által igyekezett felhívni a figyelmet játékos formában a biztonságos közlekedésre.
Mind a két óvoda udvara teli volt mozgásos játékokkal így nem csoda, hogy gyorsan eltelt ez a délelőtt.

Bővebben

13 szeptember 2017

Bővebben

Családi Sportnap a Rákóczi u.-i óvodában http

Írta: ekkor: 13 szeptember 2017

Családi Sportnap a Rákóczi u.-i óvodában
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/9/csapn.htm

2017. szeptember 16. (szombat) délelőtt 9-12 óráig „Ép testben ép lélek” címmel rendezi meg CSALÁDI SPORTNAP-ját a Rákóczi F. utcai óvoda. Szeretettel várják a szülőket, gyermekeket, érdeklődőket a rendezvényre. További részletek a plakáton!

Bővebben

13 szeptember 2017

Bővebben

Gratulálunk a női szakág utánpótlás …

Írta: ekkor: 13 szeptember 2017

Gratulálunk a női szakág utánpótlás korosztályú válogatott játékosainak
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/9/valogatott.htm

Az Újvidéki ( Novi Sad ) EB bronzérem a magyar póló utánpótlás korosztály legnagyobb sikere volt hosszú évek óta. A magyar csapat tagjai voltak a képen szereplő szentesi VK. tehetséges sportolói, akik teljesítményükkel kivívták a “szakma” elismerését. Bravó ! . Az U20-as női válogatott világbajnoki szereplését most szombaton fejezte be, a görögországi Volosban, ahol 6. helyezést értek el. Ezen eseményen az U20-as válogatott erősségei voltak Lekrinszki Gina, Farkas Tamara és Tóth Csenge, akik a Szentesi VK versenyzői. Méltán lehetünk nagyon büszkék a lányokra, a Szentesi VK. újfent bebizonyította, hogy kiemelkedő utánpótlás nevelés folyik Szentesen. Gratulálunk a fent említett játékosoknak, illetve az Őket felkészítő klubedzőiknek. Hajrá Szentes !

A képen középen Dr. Faragó Tamás vízilabda női utánpótlás szövetségi kapitány látható Kudella Panna és a (bal oldalán) Dömsödi Dalma társaságában, a magyar U17-es leány ifi válogatott EB. Újvidéki bronz mérkőzés követően.

Bővebben

13 szeptember 2017

Bővebben

Bor és Pálinka Ünnep immár 10. alkalommal …

Írta: ekkor: 13 szeptember 2017

Bor és Pálinka Ünnep immár 10. alkalommal
Újra Szentesre látogatnak a borászatok és a pálinkafőző cégek
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/9/borunnep.htm

2017. szeptember 15-16. között újra Szentesre és ott is a Kossuth térre látogatnak az ország különféle tájáról érkező borászatok és pálinkafőző cégek. A hagyományos programok keretében a Szent Vince Borrend borendi felvonulása és avató ünnepsége lesz.
A Szentesi Művelődési Központ szervezésében megrendezendő Térfesztivál is számos érdekes koncertet nyújt a 16.-ai napon. A térfesztiválon idén Molnár Ferenc ad koncertet, akit sokan csak művésznevén (Caramell) ismernek.

Bővebben

Bővebben