A hazai jazz kiemelkedő képviselői egy kvartettben

A Zene-Világ-Zene koncertsorozat április 12-i előadása a jazz világát hozza Szentesre. Ráadásul nem is egy, hanem egyenesen négy kiváló előadó érkezik városunkba egy felejthetetlen koncert erejéig. László Attila mellett Oláh Kálmánt, Lattmann Bélát és Balázs Elemért köszönthetjük majd 19 órától.

László Attila gitárost legtöbben Charlie zenekarából ismerik, de a hazai zenében otthonosan mozgó hallgatók egy-egy Gitár Trio koncerten is találkozhattak vele Babos Gyula és Tátrai Tibor mellett. Díjaival és elismeréseivel Dunát lehetne rekeszteni, a két legfontosabbat, megemlíteném, pályafutása során Liszt Ferenc-díjat és Magyarország Érdemes Művésze díjat is átvehetett. Gitározására jellemző az érzékeny harmóniavilág, dalai mégis lendületesek és energikusak.

Oláh Kálmán szintén Liszt Ferenc-díjas hazai művész akinek zongorajátéka a klasszikus zene és a jazz egyvelegével jellemezhető. Nem csupán előadó, hanem zeneszerző is, a világ jazz zenei elitjébe tartozik. 2006-ban Thelonious Monk Jazz Composers Competition zeneszerzői fődíját is elnyerte Always című művéért.

Lattmann Béla jazz-basszusgitáros a Budapesti Konzervatórium jazz tanszakán végzett nagybőgősként. A fent említett László Attila együttesében, a Kaszakőben basszusgitározott, emellett a magyar zeneoktatás kiemelkedő intézményeiben, a Kőbányai Zenei Stúdióban, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen oktatja hangszerének fortélyait.

Balázs Elemér már kisgyermekként a ritmusok mániákusa volt. Hat évesen kezdett dobolni zenei előkészítőben, majd következett a konzervatórium, ami mellett esti tagozaton leérettségizett, végül a Bartók Béla Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakára vezetett útja.
Olyan zenei kiválóságok választották dobosuknak, mint Dés László, Snétberger Ferenc, László Attila, vagy Babos Gyula.

Képzettségből, zenei élményekből nem lesz hiány, április 12-én a Hangversenyközpont fogadja a jazz kiválóságait.

Sebők Tamás

www.szentesimozaik.hu
Programajánló|17
Koncert|32

Hozzászólások