Pollák Antal Járási Informatika Verseny az 5-6. évfolyamos diákok számára

A HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában március 7-én rendezték meg a szentesi és a Szentes járási általános iskolák 5-6. osztályosai számára kiírt Pollák Antal Járási Informatika Versenyt.

A versenyre 45 tanuló nevezett.

A kérdéssorok alapgondolata a legnépszerűbb közösségi hálózat 15 éves évfordulója köré épült. A tanulók az operációs rendszerek, a programozás, az IKT és technológiai alapismeretek, az internethasználat, a szövegszerkesztés és a grafika területén adtak számot a tudásukról. A feladatok megoldására 90 perc állt rendelkezésükre.

A lelkiismeretes javítótanári munkát követően március 27-én volt az eredményhirdetés. Az egyes korcsoportok I-VI. helyezettjeinek az okleveleket és az ajándékokat Vigh Attila, a Pollák Antal Szakgimnázium igazgatóhelyettese, Fekete György, a szakgimnázium szakmai munkaközösség-vezetője és Lucza László, a járási számítástechnika tanárok munkaközösségének vezetője adták át.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

5. évfolyam:
1. helyezett: Bertók Bátor (Koszta József Általános Iskola, fk. Lucza László) és Gila Viktória (Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, fk. Tóthné Nóbik Mariann)
2. helyezett: Mészáros Gergő (Koszta József Általános Iskola, fk. Lucza László)
3. helyezett: Tamási Ádám Attila (Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda, fk. Rónyai Éva)
4. helyezett: Labádi Milán (Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, fk. Tóthné Nóbik Mariann)
5. helyezett: Szabó Levente (Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, fk. Tóthné Nóbik Mariann)
6. helyezett: Kiss Barbara (Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda, fk. Rónyai Éva)

6. évfolyam:
1. helyezett: Tomcsányi Péter (Kiss Bálint Református Általános Iskola, fk. Niethammer Zoltán)
2. helyezett: Szekeres Zsombor (Klauzál Gábor Általános Iskola, fk. Urbancsok Győző)
3. helyezett: Juhász János (Mindszenti Általános Iskola, fk. Csernákné Kiss Ildikó)
4. helyezett: Csóri Zsombor (Koszta József Általános Iskola, fk. Lucza László) és Kovács Marcell (Mindszenti Általános Iskola, fk. Csernákné Kiss Ildikó)
5. helyezett: Batka Bence (Koszta József Általános Iskola, fk. Geráné Révész Gabriella) és Terbán Kamilla (Mindszenti Általános Iskola, fk. Csernákné Kiss Ildikó)
6. helyezett: Csák Zoltán Barnabás (Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, fk. Tóthné Nóbik Mariann), Győri Csanád (Mindszenti Általános Iskola, fk. Csernákné Kiss Ildikó) és Hajnal Attila (Klauzál Gábor Általános Iskola, fk. Urbancsok Győző)
A verseny lebonyolításához a felkészítő tanárok mellett segítséget nyújtott: Kovács Attila, Vigh Attila, Niethammer Zoltán, Fehér Bertalan és Molnár Norbert.

A szervezők köszönetet mondanak a verseny támogatóinak:

• Babilon Könyvesház és Játékbolt Szentes
• Sirály Papír-Írószer-Nyomtatvány Üzlet
• ISZE (Informatika és Számítástechnika Tanárok Egyesülete)
• Graph-Art Kft. a Tappancs, a Tudorka és a Like magazinok kiadója
• Informatikai Szaküzletek Kft. Szentes
• Hansa 98 Kft.
• Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
• Kiss Bálint Református Általános Iskola
• Koszta József Általános Iskola

www.szentesimozaik.hu
Oktatás, tanulmányi hírek|36

Hozzászólások