Elkezdődött a 17. Szentesi Lecsófesztivál
Lajcsi és az Áramszünet
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/8/lecso0.htm

2018. augusztus 31-én immáron 17. alkalommal elindult a Szentesi Lecsófesztivál. Valljuk be, hogy a délutáni tanévnyitók miatt később érkeztek a családok a lecsófesztivál nulladik napjára, de a sztárvendégekre megtelt a Kála ABC előtti útszakasz. A Rákóczi Ferenc utcán a LED lámpákkal együtt felgyulladtak a farakások és zsírjára sültek a szalonnák. Családi és baráti társaságok egyre csak híztak, köszönhető a kellemes időnek, a jó hangulatnak, valamint a zsírnak! 🙂

Zoltán Erikáék nem tudtak úgy haladni az úton ahogy tervezték, így Lagzi Lajcsi lépett elsőként a színpadra, akit kifaggattunk, hogy hogyan szereti a lecsót.
– Be kell vallanom, hogy ma délben lecsót ebédeltem, de nem egyfajta ráhangolódásként az estére, mert csak később ugrott be, hogy az esti koncertem épp a Lecsófesztiválon lesz.

– Amióta 30-35 kg-ot fogytam a lecsó és a halételek egyre sűrűbben kerülnek a tányéromba. Én nem akárhogy, hanem NAGYON szeretem a lecsót. Pl. a specialitásom a DUPLA lecsó. Ez úgy készül, hogy a lecsó egy részét leturmixolom és azt használom sűrítésre. Amúgy a hagyományos lecsó a kedvencem ilyen fajta DUPLA csavarral.

Zoltán Erikát is megkérdeztük a lecsóról, aki elmondta, hogy ő is a hagyományos lecsó híve, de a család részére megfelelő kísérőket is enged (pl. tojás vagy rizs). A legfontosabb, hogy jó előre elkészíti a hámozott paradicsomos lecsót, amelyet órákra állni hagy, hogy az ízek össze érjenek. Mindezt a műveletet kínai wokban végzi, mert abban ropogós marad a paprika, melyet az egész család imád!

Tudjuk, hogy picit bulváros lett a cikk alcíme, de tényleg Lagzi Lajcsi Malek Miklós és Szenes Iván: Próbálj meg lazítani! című szerzeményével köszönt el a szentesi közönségtől.

A hangulatról árulkodjanak a képek, melyből több száz került fel a Szentesi Mozaik facebook oldalára.

https://www.facebook.com/pg/szentesimozaik/photos/?tab=album&album_id=1725732294223177&__tn__=-UC-R

Hozzászólások