Szellő Imre 21. győzelme
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/5/szellogyoz.htm

Szellő Imre bár nem született szentesi, gyakorlatilag hazai versenyzőként vívta meg a Felix Promotion idei harmadik gálájának főmérkőzését péntek este Szentesen. Szentes korábban a magyar profi ökölvívás Mekkájának számított, a város alap bázisa volt a magyar bunyónak, így méltó helyére tért vissza a magyar ökölvívás krémje – mondta egy interjúban Rácz Félix a Félix Promotion vezetője. A Kovács “Koko” István által csak a magyar ökölvívás MGM arénájának nevezett Dr. Papp László Sportcsarnokban a hazai profi boksz jól ismert, jó nevű bunyósai léptek ezen az estén szorítóba.

Szellő Imre, a Bokszvilágszervezet (WBO) veretlen (20-0) interkontinentális bajnoka a venezuelai Williams Ocando ellen szállt ringbe. A dél-amerikai bunyós leginkább nagy ütőerejéről híres, eddigi 18 győzelmével véget érő mérkőzéséből 14-et K.O.-val fejezett be, de most szemben találta magát a magyar virtussal.

Szellő Imre az első menet vége előtt pár másodperccel egy bal felütéssel megfogta ellenfelét, akit a gong hangja mentett meg az első menetben való kiütéstől. A második menet elején folytatódott a Szellő roham és a venezualira rá is kellett számolni. Még ezt is túlélte, de a vége előtt benézett egy balegyenest, amely megpecsételte a sorsot. Győz Szellő Imre.

Kedves gesztus volt Szellő Imrétől, hogy az edzője tiszteletére a közönséget a köszönet szavai helyett hangos Happy Birthday (magyarul) éneklésre buzdított, mert ezen a napon ünnepelte Bertók Róbert a születésnapját, és tanítványa egy győzelemmel és egy énekléssel lepte meg. Valljuk be az éneklésről lebeszéljük Imrét, ő foglalkozzon csak a boksszal! 🙂

Hozzászólások