Mátyás udvara elevenedett meg a Damó oviban
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2018/5/var.htm

A Damjanich utcai óvoda hetek óta készült a hagyományos gyereknapi rendezvényére, melyre nem csak a jelenlegi és volt óvodások, hanem még vidékről is érkeztek, mert hallották, hogy az egyik legjobb gyereknapi kavalkád a környéken. Bár volt olyan aki a rendezvényről azt írta, hogy kevesebben voltak mint tavaly, de a képeken is látszódik, hogy ez nem igaz. – Az illető aki ezt le merte írni, az vagy nem volt itt, vagy nem ezen a rendezvényen járt – fogalmazott az egyik szülő.

Mátyás király udvara elevenedett meg idén, és természetesen korhű ruhákat készítettek az óvónők a gyerekeknek és maguknak, hogy a gyereknapi rendezvényt stílusosan nyissák meg. Geréné Dunaháti-Vas Márta a Szentesi Felsőpárti Óvodai körzet vezetője Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselővel közösen nyitotta meg a rendezvényt.

Ha a lejátszás megkezdődött, és semmilyen hangja sincs, a lejátszó kezelőfelületén a jobb alsó sarokban található csúszka segítségével beállíthatod a kívánt hangerősséget, a kis ikonra kattintva pedig elnémíthatod teljesen.

Minden gyermek megtalálta a kedvéhez és hangulatához illő elfoglaltságot. A fiúk kardot és pajzsot készíthettek, a lányok koronát, de készült csöröge fánk és egész délelőtt járt a Balla Evelin hajtotta lovas fogat.

Apródképzőben íjjal lőhettek a bátrak, a félősebbek is kincsre lelhettek az aranymosásnál. Az óvodai körzet ilyenkor összefog, mert más óvodákból is jöttek óvó nénik, hogy segítsék egymás rendezvényét, valamint a Deák Ferenc Általános Iskola pedagógusai is kézműves, agyagos, korongozós állomással színesítették a programot.

A délről érkező fellegek is megtorpantak a város határában, mert akkora gyermekzsivaj hallatszódott ki az udvarból, hogy inkább leszakadt az ég Szegeden és nem jött el városunkig délelőtt az eső.

Gyerekszáj:

– Szuper délelőtt volt!
– Ötször álltam sorba, hogy mossak aranyat!
– Még a hajamat is csodaszépen befonták!
– A sok zöldség tetszett, mert kedvencem az uborka!
– Lehet, hogy valamint nem próbáltam ki, de majd jövőre!
– Én nem lovacskát készítettem, hanem unikornist!

Hozzászólások