Világ- és Európa csúcsok a Rébeli uszodában
(Képmelléklettel)

ÚJ SZENIOR VILÁG- EURÓPA CSÚCS, VALAMINT 5 ÚJ ORSZÁGOS SZENIOR KOROSZTÁLYO ORSZÁGOS CSÚCS, ÉS 3 ÚJ ALAPCSÚCS SZENTESEN A
II. ÉVINDÍTÓ SZENIOR HOSSZÚ TÁVÚ- ÉS ÖSSZETETT SPRINTVERSENYEN!

Fantasztikus világrekord született az év első hazai masters úszóversenyén, melyet a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club rendezett a Dr. Rébeli Szabó József Sportuszodában.
Az Iron Aquatics (Hosszú Katinkáék egyesülete!) a 4×100 méteres mix gyorsváltóban a hatalmas világ- és Európa-csúcsot úszott a III. korcsoportban. A váltó első tagja Shönek András országos csúccsal indított a 100 méteres gyorsúszásban.
A VI. korcsoportban a szentesiek Dr. Borzi Miklós, Melkuhn Dezső, Palásti Katalin és Bocskay Zsófia összeállítású csapata országos alapcsúccsal nyert. Szintén új alapcsúcsot úszott a Törökbálint csapata a IV. korcsoportban. Az 1500 méteres gyorsúszásban Reiner László, Hajdú László és Kalaus Valter szintén országos csúccsal nyertek korosztályukban. Ez utóbbi versenyzőnek a szám közben még 800 méteren is sikerült megdönteni az érvényben lévő csúcsot.
A közelgő Budapesti Világbajnokság miatt erősen felélénkült a Masters, azaz szenior korosztály érdeklődése. A szentesi rendezvény ranglista verseny, így sokan már azzal a céllal érkeztek, hogy érvényes nevezési szintet ússzanak. Négy országból, több mint 40 egyesület versenyzői álltak startkőre.
A világbajnokság körülményeire készülve, valamint a hatalmas versenyzői létszám miatt az 50 méteres számokban ráindítást alkalmaztak a rendezők. A verseny szervezése és lebonyolítása óriási feladatot rótt a rendezőkre. Több mint 60 versenybíró, rendező összehangolt és jól megszervezett munkájának köszönhetően nagyon jó véleményeket kapott versenyünk. Köszönjük a Szentes Városi Úszóklub versenyzőinek és szülőinek, valamint többi önkéntes segítőnknek munkájukat.
Az egyesület valamennyi tagja kivette a részét a munkából, így csak nagyon kevesen tudtak elindulni a versenyünkön.
Eredményeink:
Lukátsy Katalin: 1. hely 50 hát és 50 mell, 2. hely 50 gyors
Pászti Edit: 1. hely 50 gyors és 50 hát
Bodnár Istvánné: 1. hely 50 gyors, 2. hely 50 mell
Dr. Borzi Miklós: 2. hely 50 gyors, 3. hely 50 pille
Melkuhn Dezső: 2. hely 1500 gyors, 3. hely 50 pille
Ferke Gáborné: 2. hely 50 hát
Bíró Ágnes: 3. hely 1500 gyors
K. Szabóné Licsicsányi Rózsa: 3. hely 50 mell
Kovács Attila: 3. hely 50 hát
Palásti Katalin: 3. hely 50 hát

(Pólyáné Téli Éva)

Hozzászólások