Kerékpár regisztráció az IH-ban

A Szentesi Rendőrkapitányság a kezdetektől fogva csatlakozott az országos BikeSafe (Mentsd a bringád!) programhoz, amelynek legfőbb célja, a kerékpárlopások megelőzése.

Havonta egy alkalommal van lehetősége a szentesi bringásoknak a kerékpár-regisztrációra, melyet februárban a hónap hetedik napján tartottak meg az Ifjúsági Házban.

Talán a nem kellemes időjárás miatt kevesen keresték fel kerékpárral a kapitányság „kitelepült” standját. Akik ellátogattak, azoknak a megfelelő módon regisztrálták a járművüket, valamint válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

Többek között elmondták, hogy amennyiben eltulajdonítják a kerékpárt, a BikeSafe rendszerben regisztrált adatok felhasználásával, nagyobb eséllyel található meg az ellopott bringa. A regisztráció önkéntes, és nem túl sok adminisztrációval jár. Internetes felületen egyébként mindenki saját maga is megteheti a kerékpár adatainak rögzítését.

Megtudtuk azt is, hogy az akció – amíg rosszabb az időjárás – az Ifjúsági Házban folytatódik, a további regisztrációs időpontokat a későbbiekben közöljük.

Hozzászólások