Elhunyt dr. Kiss Ottó
(1928. dec. 8. – 2017. febr. 6 )

A kiváló sportszervező, technikai vezető dr Kiss Ottó 89 éves korában, a mai napon elhunyt. 1957 őszétől 45 éven át szolgálta a szentesi vízilabdázást, két fia is ezt a sportágat művelte, majd Ottó fia a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára is volt négy éven keresztül.

Dr. Kiss Ottó a Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett, és az Állami Kereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát. Ezt követően több állomáshelyen is, állatforgalmi vállalatoknál töltött be vezető pozíciót, majd dolgozott a Szentes Járási Tanácsnál és a Tsz-ek Értékesítő és Szolgáltató Közös Vállalkozásánál is. 1989-ben vonult nyugdíjba.

Technikai vezetőként nagyon sok edzővel, még több játékossal dolgozott együtt, ahogy ő fogalmazott: „számos szép sikereket értünk el, de voltak kudarcok is”. Igazi “sportdiplomata” révén nagyon nehezen lehetett tőle egy eseményre,vagy személyek kiemelésére rákérdezni.

A sportban eltöltött közel fél évszázada alatt mindenkivel jó kapcsolatot tudott kialakítani, tevékenységét röviden így lehet a legjobban jellemezni: a szentesi vízilabda élet robotosa volt. 1971-ben megkapta a Testnevelés és a Sport Érdemes Dolgozója kitüntetést.

Az utóbbi években fiánál, a fővárosban élt, Szentesre csak ritkán látogatott el. Legutóbb az uszoda névadó ünnepségére jött el december 11-én, ahol (most is) mindenkihez volt egy kedves szava.

Az itt készült képpel búcsúzunk Ottó bácsitól. (Amikor fiával közösen a város alpolgármesterével beszélget, vagy pólós ügyet intéz…)

Temetése február 18-án, 11 órakor Szentesen, a Kálvária temetőben lesz.

Nyugodjon békében!

Hozzászólások