Betörés miatt őrizetben

A Szentesi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy helybeli férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több lakóházba betört, onnan értéktárgyakat és készpénzt tulajdonított el.

A gyanú szerint a 18 éves M. Tamás bűncselekmények elkövetéséből tartotta fenn magát. A nyomozás megállapította, hogy a feltételezett elkövető több szentesi ingatlanba is betört ahonnan készpénzt, értéktárgyakat, valamint különféle használati tárgyakat tulajdonított el egyebek mellett, ruhaneműket, szerszámgépet, mobiltelefont, utalványokat, konyhai eszközöket és egy kerékpárt.

Utoljára 2017. január 2-án ment be egy házba, ahol azonban meghiúsult a lopás, mivel a tulajdonos otthon tartózkodott, és őt meglátva a férfi távozott. Az egyenruhások az adatgyűjtést követően M. Tamást előállították majd gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte.

A Szentesi Rendőrkapitányság őrizetbe vétele mellett előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására. Ellene lopás vétség, valamint más bűncselekmények miatt indult eljárást.

Hozzászólások