A “Zsoldos” szalagavatója
(Videóval és képmelléklettel)

A HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola február 4-én rendezte meg a szalagavató ünnepségét a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

A szalagavatón részt vett Nagy Norbert, a HSZC szakmai főigazgató-helyettese, Antal Balázs Tibor, a helyi önkormányzat képviselője, frakcióvezető, valamint a képzésben együttműködő szervezetek vezető képviselői.

A szalagtűző ünnepi részére a sportcsarnok küzdőterén sorakozott fel a 8 végzős osztály mintegy 160 diákja. Köszöntötte őket Pintér Etelka, az intézmény igazgatónője. Beszélt a szalagtűzés kialakulásának történetéről, jelentőségéről.

Kiemelte, hogy ez bizonyára életük fontos állomása lesz, de még van lehetőségük ennek kimenetelét befolyásolni: hátra vannak ugyanis a vizsgák, az érettségik – ezekre a következő időszakban még alaposabban fel lehet készülni. Mindenkinek sok sikert kívánt, a szalagavatóra pedig jó szórakozást.

Az egyik diák felolvasta Farkas Sándor országgyűlési képviselő üzenetét, melyet a végzős tanulókhoz írt.

Ezt követően az alsóbb osztályok képviselői ünnepélyesen feltűzték a szalagot a végzős diákoknak, majd a Szózat hangjaival zárult a rendezvény ünnepélyes része.

A kulturális programok sorát a keringő eltáncolása nyitotta meg. Fellépett még Csongrádi Fittnes SE néhány sportolója, a Kiss Bálint Református Általános Iskola ugrálóköteles csoportja, valamint az iskola volt tanulója, Otrosinka Richárd (gitár, ének).

Összesen hat osztály táncos-zenés műsorral kedveskedett tanáraiknak, az ünnepségre eljött rokonoknak, a közönségnek.

Keringő és a bálkirálynő megválasztása zárta a szalagavató ünnepséget.

Képmelléklet: azonnal

Hozzászólások