Zárul az épületenergetikai korszerűsítés

A Csongrád Megyei Kormányhivatal „KEHOP-5.2.2-16-2016-00007 – Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál” elnevezésű, nyertes pályázata révén 8 épület energetikai korszerűsítése kezdődhetett meg 2016 szeptemberében.

A Kisteleken, Szentesen, Csongrádon, Hódmezővásárhelyen és Szegeden elindult beruházások kivitelezése a végéhez ért. A pályázati támogatásnak köszönhetően a Kormányhivatal által üzemeltetett épületekben energia- és költségmegtakarítás várható.

A beruházás keretein belül valósulhatott meg a Szentesi Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának helyet biztosító (Ady Endre utcai) épületen az utcai homlokzaton nyílászárók cseréje a helyi védettségre figyelemmel az eredeti osztással megegyező fokozottan hőszigetelt fa nyílászárókra történt.

Megvalósult továbbá az épület udvari és telekhatáron lévő homlokzati falak utólagos hőszigetelése, az utcai homlokzati oldal külső fal belső oldali hőszigetelése, padlásfödém utólagos hőszigetelése, nyílászárókhoz és a tetőszerkezethez kapcsolódó bádogos szerkezetek cseréje, az épület utcai homlokzatán restaurálási festési munkák végzése, kondenzációs fali gáz kazán beépítése, a fűtési és hűtési rendszer korszerűsítése, LED fényforrással szerelt lámpatestek felszerelése, 16,0 kWh-os hálózatra visszatápláló napelemes energiaellátó rendszer kiépítése. (A kivitelezés költsége 62.478.920,- Ft)

A Szentesi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának épülete tekintetében nyílászárók cseréje valósult meg az utcai homlokzaton az eredeti osztással megegyező fokozottan hőszigetelt fa, az udvari homlokzaton PVC nyílászárókra.

Megtörtént a belső udvarra néző homlokzati fal, az oldalsó homlokzati fal, továbbá a lábazati fal utólagos hőszigetelése, a padlásfödém és pincefödém utólagos hőszigetelése, kondenzációs gázkazán beépítése, szabályozószivattyú beépítése, rendszerszabályozó elemek beépítése, radiátorok termosztatikus fejjel való ellátása, a pince helyiségeiben hővisszanyerős szellőzési rendszer kialakítása, energiatakarékos fénycsövek és kompaktfénycsövek felszerelése, 5,0 kWh-os hálózatra visszatápláló napelemes energiaellátó rendszer kiépítése. (Kivitelezés költsége: 23.486.110,-Ft)

Forrás: Csmi KH

Hozzászólások