Minden régi elmúlt….
Az Egyetemes Imahét negyedik napja

Az Egyetemes Imahét negyedik napján, január 18-án az Evangélikus Templomban jöttek össze a különböző egyházak papjai, hívő emberei, akiket Veres- Ravai Réka, a templom lelkésze köszöntött.

A zsoltár éneklés követően Gilicze András, a Felsőpárti Református Gyülekezet lelkésze részletet olvasott fel Pál apostol korintusiakhoz írt második leveléből.

A szertartáson Fehér Csaba, a Nagytemplomi Református Egyház község lelkésze hirdetett igét. Egy rövid részlet az igehirdetésből:

– Gyakran a múltban élünk. Hasznos lehet a visszatekintés, és gyakran szükség is van rá, mert így könnyebben gyógyulhatnak az emlékek. Ugyanakkor ez meg is béníthat, és megakadályozhat minket abban, hogy a jelenben éljünk.

Pál apostol üzenete felszabadítóan hat ránk: „a régi elmúlt”. A Biblia arra bátorít bennünket, hogy őrizzük a múltat emlékezetünkben, merítsünk erőt emlékeinkbôl, és elevenítsük fel mindazt a jót, amit Isten tett. Bár a bibliai üzenet azt is sugallja, hogy engedjük el a régit, és még akkor is engedjük el, ha jó volt. Mindezt azért tegyük, hogy követni tudjuk Krisztust, és új életet éljünk Őbenne. –

Közös imádsággal és Fehér Csaba lelkész áldásával ért véget az alkalom, és végül szeretet-vendégség és közös beszélgetés zárta a programot.

Hozzászólások