Még Bucó is a 90 éves nénit vigyázza
(Képmelléklettel)

Dr. Demeter Attila, Szentes alpolgármestere és Krausz Jánosné önkormányzati képviselő január 6-án 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Dancsó Istvánné szentesi lakost.

A város képviseletében virágcsokrot, és az ország miniszterelnökének köszöntő Emléklapját adták át, továbbá az alpolgármester Petőfi Sándor: Apostolának második részéből választott részlet elmondásával kedveskedett az ünnepeltnek.

Mindeközben végig jelen volt Bucó, Dancsó néni kedvenc kutyája, mint aki „felügyeli” az eseményeket. (A ház másik házőrzője Lucy valóban a házra vigyázott a háttérben.)

Dancsó Istvánné 1927. január 7-én született Szentesen, egész életét itt élte. Dolgozott cselédként, tsz-ben napszámosként, végül a helyi baromfi-feldolgozóból ment nyugdíjba.

Életét a kettes szám jelentősen befolyásolta: két férje volt, mindkettőt – nagy bánatára – már eltemette, két lánya, két unokája és két dédunokája van.

Napjainkban szívesen foglalkozik az állatokkal: eteti a baromfiakat (és főz is nekik), a két kutyát is gondozza. Szeret tv-t nézni. Azt mondta: „sokat kell dolgozni – ez a hosszú élet titka”.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1398267963577690

Hozzászólások