Katonasuli a Zsoldosban
(Képmelléklettel)

Szentesen, a Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskolában már hét éve folyik a Katona suli program keretén belüli képzés, melyet közösen végeznek a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezreddel és a szentesi Honvéd Rákóczi Sportegyesülettel.

Az oktatás rövid múltja ellenére már többen lettek valamelyik honvédségi alakulat szerződéses katonái, vagy továbbtanultak altiszti akadémián. Jelentős állomása a képzésnek, hogy a szentesi műszaki alakulatnál legutóbb megtartott katonai eskütételen az eskü szövegét – először – egy,a Katonasuli programban érettségizett katona, Túri István mondhatta.

A négyéves képzésre a napokban adhatják be jelentkezésüket az általános iskolát ebben a tanévben elvégzők, a térségből a Zsoldos Ferenc Szakgimnáziumban várják a diákokat.

A Katonasuli program céljai között a hazaszeretetre nevelés mellett a honvédelmi ismeretek terjesztése, a hazafias, honvédelmi nevelés és a katonai pálya reális bemutatása szerepel. Nem katonai kiképzésről van szó, hanem önkéntes együttműködésről.

A képzésen önként résztvevők olyan, a civil életben is hasznos ismereteket kapnak, mint például tereptan, térképészeti alapismeretek, elsősegélynyújtás, és így tovább. A katonai pályára készülőknek pedig a hivatás megismerésén túl jelentős előnyöket is biztosít a tantárgyból szerzett érettségi vizsga.

A képek a heti egy napon tartandó önvédelmi foglalkozások egyikén készültek:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1422151504522669

Hozzászólások